webbstjarnan-turnerar-webb

Enligt vår rapport Eleverna och internet har ca 30 procent av eleverna i svenska skolan inte lärt sig hantera information på webben. Det vill vi ändra på genom Webbstjärnan, och genom att stötta pedagoger i arbetet med att publicera skolarbete på Internet.

Läs mer »

York - lunch keynote

Tisdagens lunchkeynote under Internetdagarna hölls av Jillian C York från Electronic Frontier Foundation som arbetar för yttrandefrihetsfrågor på nätet ur ett internationellt perspektiv. Visste du till exempel att det finns ungefär 200 stycken bloggare som sitter i fängelse, världen över?

Läs mer »

upphovsrätt av Jesper Wallerborg CC by

Igår genomförde vi vårt första seminarium i en serie av tre i samarbete med Digisam, Creative Commons på temat hur du kan använda "fritt" innehåll på webben, eller bilder, filmer, musik som är licensierade under Creative Commons.

Läs mer »

talkning av Peter Alexanderson CC by nc sa

Kort om min föreläsning på SETT kom att handla om det arbete som sker i skolan, när elever och lärare bestämmer sig för att använda Internet för att synliggöra det skolarbete som sker i skolan.

Läs mer »

cc

Webbstjärnan anordnar tillsammans med Medioteket ett seminarium i Stockholm den 29 mars, kl. 16.30-19.00, kring källor och Creative Commons licenser, som föreläsare deltar Kristina Alexanderson och Elisabeth Söder (Medioteket).

Läs mer »

webbstjarnan

Kristina Alexanderson är ansvarig för skoltävlingen Webbstjärnan och brinner för webbpublicering. Hon är en uppskattad föreläsare som reser land och rike runt för att peppa lärare och elever att börja blogga. Den 14 februari inleder hon en ny seminarieserie, ett samarbete med Lärarförbundet, med föreläsningen ”Blogga med elever”.

Läs mer »