smade

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.smade.se där den unga företagaren Sara från Västerås säljer miljövänliga kläder med konstnärliga tryck.

Läs mer »

spurtenuf

En av de tävlande i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen www.spurtenuf.se där tre unga företagare från Polhemskolan i Lund marknadsför sitt motionslopp i Lomma.

Läs mer »

OOWL_Eyewear

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.oowleyewear.com där fyra unga företagare säljer sina snygga solglasögon i trä.

Läs mer »

studieframgang

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.studieframgang.se där tre unga företagare har samlat internetbaserade hjälpmedel för skolarbetet.

Läs mer »

sattdigmonter

En av de tävlande i tävlingsklassen Entreprenörskap är www.sattdig.se där fyra unga företagare presenterar sin innovation – en bänk som monteras på en lyktstolpe.

Läs mer »

dagensvaxjo

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen www.dagensvaxjo.se där fem unga företagare från Smålandsgymnasiet har samlat Växjös luncherbjudanden.

Läs mer »

ballons

Nu närmar sig nomineringen och prisutdelningen med stormsteg och vi kan här och nu presentera de 100 bästa lagen i Webbstjärnan 2014. De här lagen speglar Webbstjärnan 2014 på ett utomordentligt vis och är också en representativ bild av hur kanonbra skolarbete på webben kan se ut. Grattis till er alla!

Läs mer »

prisutdelning_webbstjarnan_13

Även jag har tjuvkikat lite på bidragen i årets omgång av Webbstjärnan. Närmare bestämt de som producerats av skickliga elever och lärare på gymnasiet. Nedan listar jag mina tio favoriter (ett svårt urval!), utan inbördes ordning.

Läs mer »

uf_bild

Så här års startas det en rad nya företag runt om i landets gymnasieskolor. UF (Ung Företagsamhet) heter satsningen som gör att elever får kicka igång sin entreprenöriella sida och driva ett företag från idé till färdigt företag. Vi går igenom varför du som UF-företagare ska ha en egen webbplats via Webbstjärnan till ditt företag.

Läs mer »

vilkakanvaramed

I den här bloggserien så går vi igenom vilka som deltar i Webbstjärnan och visar på varför och hur, med hjälp av goda exempel, man ska arbeta med Internet i skolan med hjälp av Webbstjärnan. Näst på tur: UF/Entreprenör.

Läs mer »