ord-begrepp

Marie-Louise Karlsson, lärare på Plusgymnasiet i Kristianstad, gästbloggar hos oss och berättar om hur hon på ett strålande vis arbetar med ord och begrepp kring bloggen.

Läs mer »

ur_workshop

Igår anordnade Webbstjärnan i samarbete med UR en workshop kring hur man kan arbeta med öppet och fritt material från UR:s teveserie ”Geografens testamente” för att bygga vidare på det och kunna publicera på sin blogg. Vilken fullträff det blev!

Läs mer »

ekilla

Några dagar innan prisutdelningen fick vi på Webbstjärnan äran att besöka Ekillaskolan i Märsta. Vi passade på att fråga eleverna vad de gör, vad de vill lära sig mer om, vad som är bra med Internet i skolan och vad de tycker om att publicera skolarbete på webben.

Läs mer »

Eva Lilliestierna och Johan Ronnestam

På onsdagen under Internetdagarna hölls en session med titeln ”Internet öppnar dörren till klassrummet – vad kommer vi få se?” med Kristina Alexanderson, chef för Internet i skolan på .SE, Eva Lilliestierna, lärare på Tidavadsskolan och Johan Ronnestam, entreprenör och kreatör. Det blev ett samtal i hur tekniken har potential att öppna skolans värld, och hur auktoriteten måste tillbaka men förflyttas.

Läs mer »

York - lunch keynote

Tisdagens lunchkeynote under Internetdagarna hölls av Jillian C York från Electronic Frontier Foundation som arbetar för yttrandefrihetsfrågor på nätet ur ett internationellt perspektiv. Visste du till exempel att det finns ungefär 200 stycken bloggare som sitter i fängelse, världen över?

Läs mer »

keynote

Internetdagarna sparkade igång med tre stycken vitt skilda keynotes som likväl flätades in i varandra på ett organiskt och intressant vis. Lawrence Lessig pratade om en daterad upphovsrätt, Mikko Hypponen om hoten på Internet och IT-minister Anna-Karin Hatt om hur den svenska skolan är fläckvis digital.

Läs mer »

videokille

Mattias berättar om hur han lärde sin farmor att använda e-post.

Läs mer »

videokille

Hur kan lärare använda sociala medier och sociala spel i sin undervisning? Jacob Möllstam, berättar om hur han arbetar med bl.a. Facebook, Minecraft och Moviestarplanet i sin undervisning för att möta eleverna där de är, för att göra skolarbetet med relevant samt för att utnyttja digitala plattformar för att skapa kommunikation kring lärande.

Läs mer »

Lärarkvallarna live

22 februari, 2012 av

videokille

Nu finna alla inspelningar från lärarkvällarna uppe här på Webbstjärnan!

Läs mer »

uf-puff

Nu lanserar vi på Webbstjärnan videoguider där vi går igenom allt från hur man kommer igång, skapar inlägg och sidor, publicerar video, justerar en meny, skapar ett galleri samt hur man installerar WordPress. Vi har även skapat en speciell video till alla UF-företag där vi går igenom hur man bygger upp en företagswebbplats.

Läs mer »