ny-webbkurs

Idag lanserar vi en ny webbkurs för dig som vill komma igång med Webbstjärnan och din blogg. Den passar dig som precis har registrerat en webbplats, eller ska göra det.

Läs mer »

dator

Wordpress släppte för inte så länge sen en ny uppdatering och således har vi nu publicerat nya videoguider.

Läs mer »

upd_wp_38

Förra veckan släpptes en ny uppdatering av Wordpress, nämligen version 3.8 (döpt till ”Parker”). Vi går igenom vad som är nytt och hur du gör för att uppdatera.

Läs mer »

scary_ccbysa_kalexanderson

Vi på Webbstjärnan pratar med många av er dagligen: i telefon, över mejl eller i våra kanaler på sociala medier. Ibland möter vi personer som vill avregistrera sig eller lägga ned sitt projekt, av olika anledningar. Vi vill belysa den vanligaste anledningen: den tekniska.

Läs mer »

wp-better-security

Med anledning av att sajter ibland riskerar att bli utsatta för attacker så vill vi tipsa om ett tillägg som ska skydda lite extra mot fulingar på nätet.

Läs mer »

app_wordpress

Vi visar upp hur man loggar in på Wordpress-appen. Spana in vår vlogg!

Läs mer »

A fathers care

En av bloggens viktigaste egenskaper är att den är social. En blogg är någonting man kan följa, läsa och kommentera. Webbstjärnan går igenom hur du gör inställningar för kommentarer, lösenordsskyddar material och får prenumeranter till din blogg.

Läs mer »

8376359403_8a958d513a_z

I och med läsplattornas ständigt växande popularitet har begreppet ”app” blivit en naturlig del i skolvardagen. Webbstjärnan reder ut vad en app är och förklarar skillnaden mellan bloggande från app och bloggande från webb.

Läs mer »

w is that for wordpress av kalexanderson cc by nc sa

Att få din webbplats att se ut precis som du vill är oftast en väldigt rolig pysselprocess. Läs exempelvis Emil Wickmans blogginlägg om detta! Men ibland kan det innebära att widgets, menyer och – i värsta fall – hela sajten försvinner. Så här gör du för att återskapa det som försvunnit!

Läs mer »

Teman07

Som lärare på Bålbroskolan i Rimbo har Emil Wickman arbetat flitigt med olika webbplatser som tävlar i Webbstjärnan. Här berättar han om sitt arbete och delar med sig av sina tips på hur man kan förbättra utseendet på sin webbplats genom att arbeta med teman i Wordpress.

Läs mer »