Webbstjärnans blogg  Visa alla inlägg »

Höjaskolans blogg

Nu när vi börjar närma oss jul är det extra spännande att titta igenom webbplatserna i Webbstjärnan för att ta del av det arbeta kring digital kompetens som sker i skolan. På Höjaskolan skapar man filmer genom stop-motion-teknik.

Läs mer »

Är du en lärare som vill blogga tillsammans med elever? Webbstjärnan erbjuder regelbundet workshops. Den 1 november har vi ännu en workshop. Denna gång i Trångsund. Målet med workshopen är att du ska få en grundläggande introduktion i att arbeta med Wordpress som bloggverktyg.

Läs mer »

Vi vill påminna dig om att Webbstjärnan är i full gång igen och att anmälan är öppen för det nya läsårets tävlingsomgång. Vi hoppas att du och dina elever vill delta i år igen!

Läs mer »

Den tredje augusti öppnade vi på Internetstiftelsen i Sverige vår skoltävling Webbstjärnan för tioende gången. Webbstjärnan är en möjlighet för dig som arbetar i skolan att arbeta med webbpublicering och digital kompetens tillsammans med dina elever.

Läs mer »

Nu har de nya läroplanerna tjuvstartat och du vill precis som vi utveckla dina elevers digitala kompetens. Att arbeta med en blogg och webbpublicering genom Webbstjärnan är ett enkelt sätt att närma sig frågor som rör: källkritik, upphovsrätt, kod och hur digitalt skapande går till.

Läs mer »

IKT som verktyg i matematikundervisningen undersöks och prövas via bloggen Matteunited.se. Skolor i Sundsvall, Norrtälje och Alvik hjälps åt för att lösa kluriga matteproblem.

Läs mer »

Från Häggviks gymnasium kom det ett glatt gäng till Webbstjärnans prisutdelning för att via upp sitt gymnasiesärskolearbete. Genom att skriva artiklar, manus, spela in film, fotografera och redigera har man tillsammans arbetat med miljöfrågor.

Läs mer »