Ändra utseendet på din sajt

I Webbstjärnan medföljer en drös teman som bestämmer hur din sajt ska se ut. Förutom att byta teman tillåts många olika typer av anpassningar – såsom färgändringar eller att lägga till bakgrundsbilder som http://sorfribjork.se/ och http://avgöra.se/ har gjort. Vi kikar närmare på hur de har gjort.

För att anpassa utseendet på din sajt går du till Utseende -> Anpassa i vänstermenyn.

Avgöra.se

På avgöra.se har de valt temat Magazino. Därefter har de lagt till länkar till sociala medier-ikoner (Utseende -> Anpassa -> Social Media Icons), ändrat ”Theme Color Scheme”, lagt till en anpassad meny med innehåll som speglar deras sajt samt lagt till boxar under ”Widgets”. Tack vare det, och alla uppladdade bilder, har de fått ett mer eget utseende.

Sorfribjork.se

När du går in på http://sorfribjork.se/ lägger du nog först och främst märke till den ändrade bakgrunden (Utseende -> Anpassa -> Bild för bakgrund), som går hand i hand med deras domännamn. En sån lite ändring ger ett helt annat intryck hos besökaren.

Ett och samma tema på Webbpedagog

För mer inspiration om hur olika sajter kan se ut trots samma tema vill jag passa på att tipsa om att spana in

Webbpedagog är en tjänst för dig som arbetar som lärare eller pedagog i skolan och som vill utforska webben i din yrkesroll, eller som vill lära dig mer om webben genom att använda webben.

Fler tips!

Titta gärna under taggen wordpress för fler trix angående din sajt. Eller slå supporten en signal för att ställa din fråga. Mejl går också bra!

support@webbstjarnan.se

08-4523500

Kommenteringen är stängd för denna artikel.