Ekännande enligt Creative Commons av Jesper Wallerborg CC cc by

Använd Creative Commons licensierat material på din webbplats

Vi på Webbstjärnan vet att på en bra webbplats vill man gärna ha bilder, texter, ljud och filmer. Och att det inte alltid är möjligt att göra allt innehåll själv inom ramen för undervisningen, och då kan Creative Commons licensierat material vara ett bra komplement, eftersom man fritt får använda bilder, filmer, ljud som är licensierat under Creative Commons utan att fråga om lov innan, så länge man följer licensen.

Och det finns massor med material som är licensierat under Creative Commons som du tillsammans med dina elever får använda. För att hjälpa er som vill använda Creative Commons licensierade verk har vi gjort två filmer:

Den första handlar om vad Creative Commons är, och den andra handlar om hur du gör om du vill använda Creative Commons licensierat innehåll på webben.

Den andra handlar om hur du erkänner upphovsmannen enligt Creative Commons.

Båda filmerna är licensierade under Creative Commons och du får fritt använda, sprida och bearbeta dem tillsammans med dina elever.

Så gör det...

Vill du lära dig mer så kan du alltid komma på något av våra kommande seminarier om upphovsrätt och Creative Commons.

Vi har ett frukostseminarium den 11 dec kl. 7.45-9.00 i Stockholm och ett seminarium om hur du kan hitta och använda CC-licensierat material i januari båda är kostnadsfria, så anmäl dig och håll utkik på vår webbplats...

Kommenteringen är stängd för denna artikel.