Foto: Från vänster: Alice, Ebba, Andreas, Elin & Sofia. av Ebba Lindkvist 

Nominerade 2016: Astaronomy vill öppna upp ögonen för astronomi

Alla nominerade bidrag i Webbstjärnan 2016 får chansen att blogga om sin sajt. Först ut är astaronomy.se som har byggt ett eget teleskop.

Vilka är ni?

Vi är fem elever från Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg som till sommaren äntligen tar studenten!

Det senaste 6 månaderna har vi jobbat med vårt projekt Astaronomy med syfte att öppna upp ögonen för astronomi för både oss själva och andra, genom att bygga ett eget teleskop. Genom hemsidan har vi då kunnat förmedla vad vi har gjort och på detta sätt försöka nå vårt mål och syfte.

Hur har det varit att skapa en webbplats?

Det har varit otroligt lärorikt och roligt att få skapa en egen webbplats. Vår kreativitet har satts på prov, men även konsten att skriva med läsarens perspektiv i åtanke har varit en stor del av webbplatsens skapande.

Vad har ni lärt er av att arbeta med er webbplats?

Genom att skapa webbsidan har vi lärt oss att det tar tid att komma in i hur man använder panelsidor. Det gäller att sätta sig med den en bra stund för att komma in i det, men när man väl har gjort det så går det enkelt! Vi har också lärt oss hur viktigt det är att se från mottagarens perspektiv, alltså vad de är intresserade av, för att kunna göra hemsidan och dess innehåll så intressant och tydligt som möjligt. Under arbetets gång har vi även stött på problem så som bilders upphovsrätt och huruvida vi får använda oss av andras bilder, då har vi istället valt att enbart använda oss av bilder som vi i gruppen har tagit.

Vilken sajt anser ni vara er största konkurrent?

Vi har spanat runt lite på konkurrenterna och blev överraskade av den snygga och unika layouten som TeenTime.nu använder sig av. Hemsidans tema är så pass stort att det lockar många läsare med olika intresse. Vi känner att detta gör dem till en stor konkurrent i tävlingen och ett absolut vinnarbidrag.

Vad tror ni om er chanser att vinna?

Vi tror på vår idé och känner att den är väldigt unik och detta gör att vi tror att vi har stora chanser att vinna. Konkurrensen är hård, men man kan inte tänka för mycket på det. Vi är så glada att vi ens är i topp-3!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.