Att blogga som en del av engelskundervisningen är en piece of cake

De flesta elever och lärare som kommer igång och blogga tycker att det är en enkel match, eller om man säger det på engelska ”a piece of cake”. Under webbadressen piece-of-cake.se bloggar de yngre eleverna (årskurs ett, två och tre) på Stocksätterskolan i Hallsberg som bloggar om sitt arbete i engelska.

Piece of cake

Bloggen piece-of-cake.se har som syfte att visa upp vad eleverna arbetar med och vad de lär sig i engelska. Målet med bloggen är att den ska inspirera eleverna till att lära mer och öka intresset för engelska. Mottot för bloggen är utskrivet på om-sidan:

“What we learn with pleasure we never forget.”

Alfred Mercier

Och kollar man igenom webbplatsen så syns det att hela webbplatsen är skapad med mottot som stöd.

Innehåll

På bloggen finns bilder, korta filmer och texter från eleverna som arbetar med engelska. Jag är extra förtjust i de två bildspelen som finns på första sidan med bilder på de engelska texter som finns på barnens tröjor. Jag tänker vilken härlig uppgift för att synliggöra hur mycket engelska som finns runt oss och våra barn. Bloggens alla bilder och filmer visar att arbeta med engelska tycks vara just en "piece of cake". Hur arbetar ni med engelska med elever som går i förskoleklass, ettan, tvåan eller trean?

Kommenteringen är stängd för denna artikel.