Att gallra är en svår men rolig process

”Gallringen är en svår men samtidigt rolig process”. Vi har pratat med Malli kring hur man egentligen gallrar bland bidrag i Webbstjärnan.

- Gallringen är en svår men samtidigt rolig process. Det är för mig grädden på moset av allt arbete som Webbstjärnan, lärare och elever utför under årets lopp.

Orden tillhör Malli Barkhammar som under året har jobbat med Webbstjärnans support och dessutom var en av de som gallrade bland årets bidrag.

Webbstjärnans gallring består av tre steg:

Malli menar att det svåraste i gallringsprocessen är det sista steget då webbplatser ska bedömas utifrån bedömningskriterierna.

- Första och andra gallringen är förhållandevis lite lättare att genomföra då man letar efter väldigt specifika saker. I nästa steg blir det svårare.

- Många bidrag är väldigt olika och det svåra blir att vara konsekvent i bedömningen. I vissa fall kanske kreativiteten och innovation lyser igenom väldigt starkt, och i ett annat fall är interaktionsmöjligheterna på topp. Alla bidrag är bra på olika sätt, vilket gör det svårt att välja ut de absolut bästa.

Malli var inte ensam i gallringsprocessen, vilket gjorde att de som sållade kunde fokusera på olika aspekter hos de olika bidragen. Malli framhåller interaktionen som extra viktig.

- Personligen tittade jag lite extra åt hur interaktionen ser ut, vilka möjligheter som finns och hur man utnyttjar dessa. Men innehållet är det absolut viktigaste, hur skolarbetet kopplas till webbplatsen. Bidrag som stack ut från mängden letade jag också efter, de bidrag som hade det där ”lilla extra”.

--

Har du några frågor om gallringen eller bedömningen av webbplatserna? Hör av dig till 08 452 35 06 / support@webbstjarnan.se

Kommenteringen är stängd för denna artikel.