Behöver hela skolan delta?

Häromsistens fick Webbstjärnan ett supportmejl från en grundeskolerektor som löd: ”Några av mina lärare har visat intresse för Webbstjärnan och undrar om de kan gå med. Behöver hela skolan delta eller kan enskilda klasser/lärare engagera sig i detta? Kostnad?”. Vi tänkte att det kan vara bra att lyfta detta ärende även utanför supporten.

Häromsistens fick Webbstjärnan ett supportmejl från en grundeskolerektor som löd:

”Några av mina lärare har visat intresse för Webbstjärnan och undrar om de kan gå med. Behöver hela skolan delta eller kan enskilda klasser/lärare engagera sig i detta? Kostnad?”

Vi tänkte att det kan vara bra att lyfta detta ärende även utanför supporten.

Vad är Webbstjärnan?

Webbstjärnan är en skoltävling som erbjuder verktygen för att du ska kunna arbeta med internet i skolan. Du ska kunna publicera ditt skolarbete på webben med hjälp och stöd från oss. Vi erbjuder därför kostnadsfritt en sajt, komplett med webbhotell och domännamn, samt utbildning, lärarhandledningar, övningar och support.

Anmälan?

När du anmäler dig och dina elever till Webbstjärnan anmäler du ett lag. Ett lag består av en ansvarig lärare och elever.

Som gymnasieelev kan du själv anmäla lag, men du måste alltid ange en ansvarig lärare kopplad till ditt lag.

Hela skolan behöver inte delta, utan du bestämmer vilka elever och vilka lärare som ingår i ditt lag.

När du har anmält ett lag får du din sajt (webbhotellskonto, domännamn och verktyg).

Svaret blir således: Ja, enskilda klasser och lärare kan engagera sig i Webbstjärnan och det är kostnadsfritt.

Vi kan däremot alltid rekommendera att ni är flera på skolan som arbetar med Webbstjärnan - det är alltid lättare ifall du kan få stöd från en kollega.

Välkommen att kontakta Webbstjärnans support på support@webbstjarnan.se / 08 452 35 06 ifall du har några frågor eller funderingar!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.