Vill ni vinna pengar till klasskassan eller den grupp ni arbetar i? Då är det hög tid att anmäla den till tävlingen genom att mejla till support@webbstjarnan.se med information om vilken sajt det gäller och vilken kategori.

Läs mer »

Nästa vecka är det dags för jullov. Därför vill vi passa på att önska er en god jul och ett gott nytt år! Vi vill också passa på att ge alla Webbstjärnor tre kunskapsklappar.

Läs mer »

Nu närmar sig jullovet och välförtjänt julledighet, inte sant?! Några kanske undrar: hur ska vi komma igång med sajten? Andra undrar kanske hur ska vi hålla uppe tempot, en tredje kanske undrar hur fördjupar vi vårt arbete? I det här inlägget kommer därför tre konkreta tips som kan utveckla er närvaro på webben.

Läs mer »

Om du har en webbplats på Webbstjärnan kan du genom vår kalender presentera alla aktiviteter, oavsett om det är idrottsdagar, föräldramöten, klassträffar, läxor eller skrivningar som ska läggas in. Det är hur enkelt som helst. Dessutom kan dina elever eller föräldrarna lätt följa de aktiviteter som sker i skolan genom att prenumerera på kalendern.

Läs mer »

Kanske har du sett boxen ”Utvald bild” när du skapar inlägg eller sidor. I vissa teman, till exempel Baskerville, fyller de en funktion. I de flesta fall handlar det om att bilden syns på en specifik plats – till skillnad från bilder du laddar upp direkt i inlägget som syns där du lägger dem. Låt oss kika vidare på funktionen.

Läs mer »

Ta bort kommentarer

21 november, 2016 av

Vi har tidigare skrivit om hur du kan handskas med elaka kommentarer. Vi spinner vidare på ämnet och tar upp vilka inställningar du kan göra.

Läs mer »

I Webbstjärnan medföljer en drös teman som bestämmer hur din sajt ska se ut. Förutom att byta teman tillåts många olika typer av anpassningar – såsom färgändringar eller att lägga till bakgrundsbilder som http://sorfribjork.se/ och http://avgöra.se/ har gjort. Vi kikar närmare på hur de har gjort.

Läs mer »

När något är nytt är det lätt att vara vilsen. Därför reder vi nu ut alla inställningar som du hittar i din adminpanel!

Läs mer »

På tal om att skapa sidor. När du skapar en ny sajt på Webbstjärnan skapas automatiskt en "om-sida". På den sidan skriver du saker såsom syfte, vilka ni är och varför ni har en webbplats. Här kommer topp tre användningsområden för funktionen ”sidor” som vi har sett hos webbstjärnor!

Läs mer »

http://rudengunillaselever.se och http://ljustawebbarna.se är inte blogginläggen det första du möts av som besökare. Istället har man valt att låta besökaren få läsa på om annat (statisk förstasida) innan de går till bloggflödet. Vi reder ut hur du kan göra likadant!

Läs mer »