Blybloggen – en skoltidning som eleverna gör på elevens val

Webbstjärnan används inom alla ämnen och på många sätt i skolan. Bland annat kan man göra som eleverna på på Katarina Södra skola i Stockholm gör en skoltidning i Webbstjärnan på elevens val i svenska Det är förtjusning som jag stannar upp vid blybloggen.se.

Blybloggen.se är en skoltidning som har allt och lite till. Här samlar eleverna nyheter om skolan. Jag kan ta del av skvaller, intervjuer och fakta om stort som smått, som bland annat att de på skolan har fått nya lärare.

"Det är Olov som arbetar med klass 4 Blå samt Richardo som arbetar med klass 4 Grön och på ”Klubben”."

I skoltidningen blybloggen finns också topplistor för hur jag ska välja husdjur, eller så kan jag hitta tips på  läsning. Det är extra roligt att eleverna inte bara har sina klasskompisar som mottagare utan också tänker på oss som inte riktigt har koll. I skvallerspalten kan jag till exempel läsa att Jocke och Jonna ska vara med på Fångarna på fortet, med en tydlig brasklapp till mig:

"Ni som inte vet vem Jocke och Jonna dom är väldigt kända youtubers,om ni vill kolla på dom finns det länk här: Jocke och Jonna eller Jockieboi Tv"

På blybloggen blandar de precis som en vanlig tidning nyheter om världskändisar som Justin Biber, med intervjuer med skolans lucia och det är en av styrkorna med webbplatsen.

Du vet väl att du också kan skapa en skoltidning i Webbstjärnan. Anmälan är öppen till den 28 februari och det är kostnadsfritt.

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.