De 4elementen en webbplats som berättar om skolvardagen

Ännu en ny skolvecka och jag sitter som vanligt och tittar igenom de webbplatser, som deltar i Webbstjärnan. Idagsläget är det över 52 000 elever som är med i Webbstjärnan och bygger webbplatser kring skolarbetet. Idag har jag stannat upp en stund extra vid webbplatsen 4elementen.se som är en klassblogg som skapats av klass 5a på Wasaskolan.

Klassbloggen 4elementen.se har som syfte:

"främja vårt språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt genom att göra texter, filmsnuttar och genomgångar tillgängliga dygnet runt"

Det härliga är målet är att eleverna ska kunna repetera och föräldrar ska kunna stödja barnen i deras skolarbete. Klassbloggen 4elementen bygger både på att eleverna och läraren berättar om skolvardag. I kommentarerna finns frågor och läraren svarar direkt på frågor och ger dem stöd i skolarbetet. Detta är en klassblogg som verkligen lever upp till sitt syfte:

"Vi har valt webben för det är ett naturligt sätt i dagens samhälle att utvidga klassrummet. Det blir lättare för elever att repetera det som var svårt eller inte helt självklart i klassrummet och det finns alltid tillgängligt."

Ska du göra en klassblogg? Kolla in 4elementen.se för att få inspiration. 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.