pose av Ingela Clarin CC BY-NC-SA

De blev kändisar (vann 2011)

Expedition Augustenborg var ett av de lag som blev nominerade förra året och tog hem ett pris! Vi på Webbstjärnan tog kontakt med laget för att backa tillbaka ett år och få känna av stämningen.

Att vinna pris i Webbstjärnan förra året var en stor händelse. Eleverna var mäkta stolta över att ens bli nominerade, men samtidigt jättesugna på att vinna såklart. Även skolledningen blev jättestolt och det var självklart att jag och två elever skulle få åka upp till Stockholm för att närvara på prisutdelningen. För de två elever som lottades ut att följa med var det också en stor dag, ingen av dem hade flugit tidigare och inte heller varit i Stockholm. När det var dags för själva prisutdelningen riggades det i flera salar på skolan så att man kunde följa den via storskärm (även om de visst inte lyckades få rätt på tekniken riktigt).

 

När det blev klart att vi vunnit tredjepris började grattishälsningarna hagla in och vi kände oss som riktiga kändisar. Eleverna ville göra av med prispengarna omedelbart, men jag övertalade dem att spara dem så att de verkligen hann tänka igenom vad de ville. När jag nu skulle sluta (är tjänstledig för att prova nytt jobb fram till jul) fick eleverna panik igen och ville prompt åka på utflykt redan dagen efter. Vi har dock bestämt att vi gör det en helg istället :)

 

I år är vi inte riktigt nöjda med vårinsats och tycker att vi borde lagt mer tid på att ”piffa till” bidraget ;)

Kommenteringen är stängd för denna artikel.