De nominerade lagen i Webbstjärnan 2013

Här är årets nominerade webbstjärnor! De nominerade lagen är inbjudna till Webbstjärnans prisutdelning den 14 maj som även kommer att sändas via webben.

Snart dags för prisutdelning

Vinnarna kommer att presenteras på prisutdelningen den 14 maj 2013 kl 13. Festen kommer även att kunna följas via webben, på Webbstjärnans startsida. Alla nominerade lag har blivit kontaktade via telefon eller mejl.

Bland de nominerade till priserna inom Grundskola 1-5, Grundskolan
6-9 och Gymnasiet kommer vinnare av guld, silver och brons utses. Inom de andra kategorierna utses endast ett pristagande lag per kategori. Varje nominerat lag är vinnare av minst 1500 kr.

OBS! Nominerade lärare i tävlingsklassen "Lärare" vinner inga pengar, endast vinnaren i Lärar-tävlingsklassen vinner prissumman 5 000 kronor.

Hoppa ner till:

Ett tips för dig som vill hitta i listan är att använda CTRL+F (PC) eller cmd+F (mac) och skriva in din url i sökfältet.

Tävlingsklass: Grundskolan 1-5

 • www.projectworld.se En sajt som nomineras för sitt ämnesövergripande arbete, med tydlig koppling till flera skolämnen. Webbplatsen är en fiktiv värld som glöder av elevernas aktivitet.
 • www.sångsvanarna.se En klassblogg där eleverna sjunger sig till läsning, som nomineras för en fin presentation av elevernas arbete, som bygger på tanken att ”här prövar vi oss fram”.
 • www.jamalskompisar.se En klassblogg som är skapad av elever för elever, med ett mycket inkluderande tilltal. Sajten tar tillvara de möjligheter som Internet ger genom att använda många medieformer och genom att aktivt kommunicera med besökaren.
 • www.nalleresan.se En blogg om en nalles resa i Sverige, som nomineras för att sajten på ett enkelt sätt lyckas skapa ett samarbete mellan klasser i landet genom att den dokumenterar och följer Nallens resa i Sverige.
 • www.itbarnen.se Nomineras med motiveringen att genom webbplatsens tema får eleverna möjlighet att sprida sina erfarenheter och kunskaper kring Internet och internetanvändning på ett tydligt och strukturerat sätt.

Tävlingsklass: Grundskolan 6-9

 • wwww.omzlatan.se Nomineras för sajtens tydliga anslag och tydliga ambition att få elever som läser Svenska som andraspråk att läsa mer, genom att de läser den lättlästa versionen av Zlatan-boken och sedan delar med sig av sina läsupplevelser för en bredare publik.
 • www.skolspelet.se Nomineras för en kreativ och djärv idé att använda gamifiering för att uppnå läsning. Sajtens användande av gamefiering ligger i tiden och skapar möjligheter för ett lustfyllt läsande. Webbplatsen är en bokcirkel i tiden.
 • www.studieproffs.se Nomineras för de initiativ som eleverna tagit genom att de skapat en webbplats vars innehåll är tydligt och faktabaserat. Ett innehåll som vill hjälpa besökaren att få kunskaper om hur du lär för att lära.
 • www.sketchit.nu Nomineras för webbplatsens tydliga idé att ge besökaren möjligheter att utveckla sina kunskaper i att teckna genom att göra det online.
 • www.ourcity.se Nomineras för ett innehåll som är välförankrat hos eleverna. De utnyttjar digitala möjligheter och världar som Minecraft för att bygga sina städer samt för att visualisera skolarbetet.

Tävlingsklass: Gymnasiet

 • www.webbdesignkurser.se Nomineras för att de skapat en webbplats som lyser av ett engagemang att dela och kommunicera webbdesign för de som inte förstår. Ambitionen är tydlig och imponerande.
 • www.utanmamma.se Nomineras för att de tävlande genom webbplatsen skapat en sajt som gör precis vad den säger sig göra. Det är en webbplats i sann gör det självanda, ett snyggt, proffsigt skyltfönster på webben.
 • www.sportfiskesvenska.se Nomineras för att klassbloggen Sportfiskesvenska visar hur elevers lärande i ämnet svenska stimuleras av att det genomförs på Internet.
 • www.detsocialafenomenet.se Nomineras för att det är en informationsrik webbplats, som är aktuell och genom sin uttänkta design fångar besökarens intresse.
 • www.aikvadrat.se Nomineras för en webbplats och ett skolarbete som bygger på kommunikation via både webbplats, sociala medier och podcast.

Tävlingsklass: Entreprenörskap

 • www.collectionsbyemme.se Nomineras för att de skapat en sajt som inte bara säljer en produkt utan lyckas med mer, genom att presentera en livsstil. En webbplats som bygger upp förväntningar helt i enlighet med genren.
 • www.isladd.se Nomineras för att de skapat en webbplats som är funktionell och tydlig. Besökaren känner sig trygg, och det finns en balans mellan trovärdighet och sälj.
 • www.staythere.se Nomineras för en webbplats med ett tydligt tilltal. Med webbplatsen gestaltar och visualiserar de för besökaren hur produkten ska användas.

Tävlingsklass: Projekt

 • www.runningonsunshine.se Nomineras för ett kreativt projekt som är genomtänkt och mycket lovande. Med ett innehåll, som hämtas i realtid (om solen lyser) och sedan presenteras visuellt tydligt och genomtänkt.
 • www.nolldecibel.se Ett projekt som nomineras för att de skapat en webbplats med en välavvägd mängd information, paketerad i en tilltalande design som fungerar väl med innehållet.
 • www.simonoscar.se Ett projekt som nomineras för att de använder webben och Internets möjligheter för att på ett enkelt sätt förklara kemi på ett lustfullt sätt.

Tävlingsklass: Klassblogg

 • www.1skeppkommerlastat.se Nomineras för det att de skapat en klassblogg utöver det vanliga genom att lägga till ett sammanhållande tema med en flaskpost, som följer besökaren.
 • www.ärdusmartare.se Nomineras för ett sprudlande engagemang som bygger på att använda och vidareutveckla idén bakom TV-programmet Är du smartare än en femteklassare?
 • www.slojdsalarna.se En klassblogg som nomineras för användandet av webben för att visa upp och lära ut olika tekniker i ämnet slöjd.

Tävlingsklass: Teknik

 • www.gatukonstkartan.se Nomineras för att genom sin tekniska kompetens skapa en arena, eller en mötesplats där de som är intresserade av gatukonst kan dela med sig av sina fyndställen.
 • www.benwallet.se Nomineras för det arbete som eleverna lagt ner på att bygga en egen sajt, som är djärvt sparsmakad men praktisk.
 • www.xzy.se Nomineras för en ambitiös ansats att försöka förklara matematik, och med webbplatsen lyckas eleven göra det på ett konkret och härligt sätt, genom att förena teori med praktik.

Nominerade lärare

Peter Tidholm, Gripenskolan
Pernilla Laursen, Furulunds skola
Frida Matseus, Fjällenskolan
Cecilia Johansson, Herrgärdsskolan
Arian Asinger, Ekillaskolan
Celicia Meijer, Sätunaskolan
Emil Wickman, Bålbro skola
Ellinor Sjöblom, Björndalsskolan
Jonas Lindahl, Freinetskolan Hugin
Barbro Sköldenberg, Sofielundsskolan
Carolina Sjögren, Enehagens skola
Anna-Lena Larsson, Grimsås skola
Pernilla Mattsson, Solbergaskolan

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln