De sista förberedelserna inför internetdagarna

På måndag den 23 november är det dags igen för årets upplaga av internetdagarna. I år har vi ett evenemang som handlar om programmering och frågan som vi ställer oss: är om alla barn ska bli programmerare. Det är ett tema som vi berört tidigare på internetdagarna, men i år gör vi en ordentlig djupdykning.

Vårt innehåll kring barn och programmering är uppbyggt utifrån att vi närmar oss temat utifrån tre perspektiv: skolans, de privata initiativen och en utblick i omvärlden. Dagen inleds med skolperspektiv som kommer från pedagoger som arbetar i skolan. Sedan kommer vi att prata om de privata initiativen, vilka står bakom dessa och vilka barn berörs av dem, för att sedan avsluta med att försöka titta på hur ser det ut i vår omvärld, och här får vi inspel av Linda Manilla och Oliver Quinlan samt Annika Waern professor i Uppsala som kommer att ge ett bredare perspektiv på skolans kunskapsförmedling av kunskaper kring datorer och programmering.

Det kommer att bli en fantastisk dag som bygger på att vi tillsammans med er vill fördjupa kunskaperna om barn och programmering. Jag hoppas innerligt att vi ses där.

 

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.