av Marie Andersson CC cc by nc sa

De ville ju aldrig gå hem! – reflektioner efter en workshop

Lokalen fylldes till sista sittplats. Ett härligt lärargäng samlades där särskolan, gymnasiet, fritids och grundskolan var representerade. Många av lärarna hade med sig många intressanta idéer om vad de ville göra tillsammans med sina elever.

Strax innan lunch när vi skulle sätta igång och alla hade fått sina testbloggar och loggat in funkade inte WordPress. Vi tog lunch tidigare och när vi kom tillbaka funkade allt precis som det skulle.

Supporten funkar som alltid alldeles utmärkt. Det är bra att som kursledare kunna ringa när jag själv inte fixar att lösa de frågor som dyker upp under workshopen. Ett bra bevis på att supporten verkligen fungerar.

Några tankar och funderingar från dagens deltagare:

  •  En lärare ansökte om ett nytt lag och när hon sparade det för att fortsätta lite senare kunde vi inte hitta det.
  •  Några lärare som arbetar i särskolan skulle vilja ha möjlighet att lägga in bilder istället för text på sidrubrikerna i sidhuvudet.
  •  Någon tyckte att det var omständligt att beställa internetguiderna – det blev många klick innan man kom till rätt ställe.

Lärarna efterfrågade uppföljningsträffar och vi bestämde två träffar, 19 september och 17 oktober, kl. 15.00 – 16.00 i PMC:s lokaler på Visborg. Dessa träffar gäller de lärare som tidigare gått utbildningen och som här får en möjlighet att bolla tankar och funderingar när de bygger upp klassens/studenternas webbsida.

Tonvis med intressanta frågor och ett brinnande intresse från lärarna på Gotland får sammanfatta den här workshopen. När klockan passerat sluttid var det svårt för många av deltagarna att slita sig från datorerna vilket bådar gott för elevernas fortsatta utbildning i att använda internet i skolan.

Följande inspirationssidor visades under workshopen:

 

För dig som ännu inte gått någon workshop i WordPress kommer ett nytt tillfälle på Gotland den 26 september kl 9.00 -16.00 i PMC:s lokaler. Anmälan hittar du här.

 

Marie Andersson

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.