Ballongkalas av Therese Tjernström CC BY

De vinnande lagen i Webbstjärnan 2012

Prisutdelningen för Webbstjärnan 2012 är precis avslutat och här presenteras listan på de vinnande lagen i Webbstjärnan 2012 samt deras motiveringar. Du kan även se prisutdelningen igen på youtube.

Hoppa ner till

Bästa Bidrag i Webbstjärnan

 • ekilla9d1.se vinner Webbstjärnan 2012 för sitt gedigna innehåll och deras arbete med att använda och låta historiska källor gå i dialog på ett nyskapande sätt.

Grundskolan 1-5

 • 1. http://ersmark4.se vinner för att webbplatsen tydligt speglar elevernas glädje och genuina motivation kring att arbeta med engelska på webben. Det naturliga sättet att använda webbtjänster som Skype för att komma i kontakt med skolor i England.
 • 2. http://ipadpanelen.se vinner för att de använder Internet som träffpunkt för ett samarbete och ett gemensamt arbete med att utvärdera digitala skolresurser.
 • 3. http://nalleresan.se vinnare för att idéen att använda en Nalle som modern Nils Holgersson som reser genom Sverige.

Grundskolan 6-9

 • 1. http://kraftig.se vinner för att webbplatsen uppnår sitt syfte och når sin målgrupp. Innehållet talar till målgruppen och är användaranpassat. Även deras arbete med att själva koda sajten.
 • 1. http://ekilla9d1.se vinner för de gedigna innehåll som presenteras på webbplatsen. Temat 2:a världskriget. Webbplatsen använder och går i dialog med bildmaterial och andra historiska källor på ett nyskapade sätt.
 • 3. http://emma.manhemspanska.se vinner för att det är en språksida som visa på hur en elev kan använda en webbplats som en portfölj för deras språkkurs.

Tävlingsklass: Gymnasiet

Tävlingsklass: Entreprenörskap

 • http://www.samanamel.se vinner för en häpnadsväckande och väl sammanvägd sajt som bygger på att skaparen, själv syr samt kopplar ihop de sociala medierna till webbplatsen på ett förtjänstfullt sätt.

Tävlingsklass: Projekt

 • http://linaspunkt.se vinner för sin medvetna beskrivning av webbplatsen syfte samt att webbplatsen lycka uppfylla just det. Samt för att webbplatsen förmedlar en känsla genom webben. Det är ett användarorienterat arbete, en bra analys av mottagare, som följs genom struktur och form.

Tävlingsklass: Klassblogg

 • http://ivårkikare.se vinner för att bloggen har ett genomgående tema, där barnens röster tydligt hörs.

Lärarpriset tilldelades

 • Pernilla Liljeberg från Mikael Elias Gymnasium i Göteborg med motiveringen:

  för den insats och det driv som hon visat i sitt arbete med att få eleverna att arbeta med Internet i skolan

Allmänhetens röst

Se hela prisutdelningen igen!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

 • Greven 16 maj 2012, kl 15.46

  Om juryn inte kunde bestämma sig mellan Kraftig och 9D1 Ekilla, hur kunde då 9D1 Ekilla vinna det stora priset?

 • YP 16 maj 2012, kl 19.46

  Vem vann lärarpriset då???

 • Nordh 19 maj 2012, kl 16.49

  Det är en bra fråga jag också är nyfiken på svaret på. Min gissning är att det är delvis andra kriterier som är viktiga för att vinna stora priset jämfört med att vinna de övriga priserna.

  Det är bara att jämföra med förra året då Superstarmedias Revolutionsblogg kom tvåa (efter ettan i gymnasieklassen, Projekt Tjernobyl) i kampen om årets bidrag, men märkligt nog också "bara" tvåa i tävlingsklass 6-9. Antingen borde väl Superstarmedia ha försvarat sin titel från året innan eller så borde det ha varit Myrsjöskolan som var med i kampen om 'Årets Webbstjärnor'?

  Jag utgår därför från att det läggs lite mer vikt vid vissa bedömningskriterier, som i det här fallet gynnade vårt bidrag, och lite mindre vikt vid andra saker, som då missgynnade Kraftig. (Och samma sak föregående år.) De två guldbidragen i tävlingsklass 6-9 skiljer sig ju extremt mycket åt där egentligen de två enda saker de har gemensamt är att båda två är bra bidrag och att om-sidorna är oerhört omfattande.

  (Och apropå det stora priset, det saknas här, och sen saknas lärarpriset i menyn.)

  • Love Nyberg 21 maj 2012, kl 09.19

   Listan är nu uppdaterad med bästa bidraget, lärarpriset och allmänhetens röst.

   Angående juryns resonemang så utgår de från bedömningskriterierna och sen sker diskussion och beslut utifrån det. Läs mer om juryarbetet.

Bloggat om artikeln

 • Nalleresan vann Bronspris 2012! | Nalleresan
  17 maj 2012, kl 14.40

  [...] Silverpriset gick till ipadpanelen.se, ett samarbete mellan fyra olika skolor från Ystad till Gotland. Ett jättestort grattis till er alla! Här kan ni se samtliga vinnande bidrag! [...]

 • Webbstjärnan 2012 – Vinnarna ! | IT-samordnare
  18 maj 2012, kl 09.58

  [...] i motiveringarna och det är bara att hålla med! De här eleverna har haft roligt i skolan! Tävlingsbidragen blir också din skattkista. Klicka dig in på Webbstjärnans hemsida och låt dig inspireras av hur andra arbetar med Internet [...]