Ballongkalas av Therese Tjernström CC CC-BY

De vinnande lagen i Webbstjärnan 2013

Prisutdelningen för Webbstjärnan 2013 är precis avslutad och här presenteras listan på de vinnande lagen tillsammans med deras motiveringar.

Hoppa ner till

Bästa Bidrag i Webbstjärnan

 • runningonsunshine.se vinner Webbstjärnan 2013 för att de genom sin webbplats på ett nytänkande sätt illustrerar hur en aktuell fråga, om miljö och energi kan visualiseras för besökaren.

Grundskolan 1-5

 • 1. http://jamalskompisar.se vinner för att webbplatsen är en blogg som speglar en glädje över mediet, en kreativ användning av klassbloggen som en del av undervisningen. Klassbloggen blir ett verktyg för att visa på det kompetenta barnet.
 • 2. http://nalleresan.se vinner för en idé som genom ett gediget arbete blommat upp och kan inspirera andra lärare och elever att på ett enkelt sätt skapa samarbete och erfarenhetsutbyte via Internet.
 • 3. http://itbarnen.se vinnare det är en webbplats som bygger på en tydlig struktur och det gör att det är lätt för besökaren att hitta. Arbetet med Internet som arena gör att eleverna kan sprida sina kunskaper i ämnet. Vidare är sajten i sin uppbyggnad och genom sitt innehåll mycket inkluderande både till innehåll och arbetssätt.

Grundskolan 6-9

 • 1. http://ourcity.se vinner för att sajten utnyttjar spelifierat lärande för att skapa ett lustfyllt lärande. Innehållet som presenteras för besökaren är gediget, tydligt och pedagogiskt.
 • 2. http://studieproffs.se vinner för det är en sajt med oändlig potential att bli ett community, eller en sajt som är utgångspunkten för föräldrar och lärare som vill prata med sina barn/elever kring lärande.
 • 3. http://omzlatan.se vinner för att sajtens tydliga syfte och enkelhet kan få nya grupper att läsa och arbeta med Internet som verktyg. Ett projekt som visar på förebilders betydelse för lusten och viljan att läsa och skriva.

Tävlingsklass: Gymnasiet

 • 1. http://www.sportfiskesvenska.se vinner för att eleverna tillsammans med sin lärare skapat en webbplats som är mångsidig och charmig. Den fångar och speglar ett tydligt pedagogiskt arbete där eleverna förenar det praktiska med det teoretiska, och där elevernas intresse och kunskaper i sportfiske tas tillvara och samtidigt förmedlas till besökaren.
 • 2. http://aikvadrat.se vinner för att de skapat en sajt som pedagogiskt använder radion på webben som kommunikationskanal. Samtidigt finns det en tydlig reflektion kring vad de vill uppnå samt tankar kring hur resultatet blev.
 • 3. http://webbdesignkurser.se vinner för de genom webbplatsen webbdesignkurser.se skapat en begriplig webbmanual för den som nyfiket vill lära sig mer om webbdesign. Innehållet är tydligt, lätt att överblicka och levande.

Tävlingsklass: Entreprenörskap

 • http://www.isladd.se vinner för att de har skapat en webbplats som är funktionell och tydlig, som bygger på de konventioner som finns för e-handel och att sajten fyller sitt syfte för besökaren.

Tävlingsklass: Projekt

 • http://runningonsunshine.se vinner för ett kreativt projekt som är genomtänkt och mycket lovande. Med ett innehåll, som hämtas i realtid (om solen lyser) och sedan presenteras visuellt tydligt och genomtänkt.

Tävlingsklass: Klassblogg

 • http://slojdsalarna.se vinner för att de utnyttjar Internets möjligheter att visa upp vad eleverna gör i slöjden, men också för att lära ut tekniker. Bloggen är funktionell och tydlig och Internets möjligheter förstärker ämnet.

Tävlingsklass: Teknik

 • http://gatukonstkartan.se vinner för att webbplatsen utnyttjar och smart tillvaratar de applikationer som bland annat Google erbjuder för att skapa en formell arena som ger möjligheter för användarna att tillsammans byta information och kunskap.

Lärarpriset tilldelades

 • Barbro Cronberg från Sofielundsskolan i Malmö med motiveringen:


  Hon har på ett fantastiskt och kreativt sätt bundit ihop textilslöjd med språkutveckling på Internet. Med sina bloggar tar hon nytt grepp om vad slöjdundervisning kan innebära och skänker elever mervärde i sin skaparglädje och kreativitet. Barbro Cronberg har gett sina elever en tro på sin egen förmåga och på sin egen framtid och är därför en självklar vinnare av Webbstjärnans lärarpris 2013

Allmänhetens röst

 • svanbergas5a.se vinner för att de genom sin uppskattade klassblogg lyckats får flest röster av allmänheten.

Titta på prisutdelningen igen!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln