Brunnen av Peter Alexanderson CC (by, nc, sa)

Den fjärde omgången av Webbstjärnan är igång

Ännu ett läsår och Webbstjärnan är i gång igen. I år är det fjärde omgången för tävlingen. Syftet med Webbstjärnan och .SE:s skolsatsning är att alla i skolvärlden ska bli ännu bättre på att använda Internet både som pedagogiskt verktyg och i vardagen.

Hösten har börjat med ett stort intresse för Webbstjärnan och det ser vi genom att vi redan har över hundrafemtio anmälda bidrag. Vi ser fram emot än fler bidrag och vi ber er hjälp om att tipsa era kollegor om Webbstjärnan.

Det är redan stor aktivitet på många bidrag. Det vill vi gärna uppmärksamma och därför använder vi vår blogg för att presentera bidrag. Du kan till exempel läsa om Kevin Juneskans och Gustav Åberg och deras webbplats om hjärt- och lungräddning för ungdomar.

Seminarium och Internetguider

Nytt för i år är att vi har workshops för lärare, runt om i Sverige så att du kommer igång med webbpublicering. Genom workshopen får du möjlighet att få pröva dina idéer. Vi kommer att arbeta med webbpubliceringsverktyget WordPress och allt du behöver göra är att anmäla dig och ta med en bärbar dator så står vi för resten.

För information om våra seminarier och anmälan, gå till IIS webbplats

IIS har ett bibliotek med internetguider som hjälper dig som ska arbeta med Internet i skolan. Alla finns tillgängliga på nätet, så att du kan ladda ner dem, eller kostnadsfritt beställa dem genom att mejla till publikationer@iis.se.

I ett arbete med att skapa en webbplats med Webbstjärnan vill vi framför allt tipsa om WordPress-guiden som pedagogiskt förklarar hur du skapar en webbsida med hjälp av webbpubliceringsverktyget WordPress. Guiden finns även online.

Du hittar guiden här

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter

 

Kommenteringen är stängd för denna artikel.