Det är dags att starta din klassblogg!

Om tio dagar stänger möjligheten att registrera din webbplats. Vilken sorts webbplats vill du skapa? Du skapar en profil och en anmälan här.

Vill du också använda webben som pedagogiskt verktyg i din undervisning? Då är det hög tid att registrera din klassblogg, skoltidning, ditt UF-företag eller något annat spännande projekt.

Vi tar en närmare titt på klassbloggen – en av de populäraste bidragskategorierna i Webbstjärnan.

En av bloggens viktigaste egenskaper är att den är social. En blogg är någonting man kan följa, läsa och kommentera. Den innehåller många gånger dokumentation och information om skolvardagen, antingen genom text, film, bild eller ljud. Så här kan en klassblogg se ut:

Fem anledningar till att blogga!

Det här har Webbstjärnan-deltagare sagt till oss:

”För att synliggöra lärprocesser!”
"Fungera som en inspiration till kollegor och andra intresserade. Här ska de kunna plocka tankar, idéer och arbeten att använda på olika sätt."
”Den publika aspekten gör att eleverna anstränger sig lite extra, eftersom fler än bara läraren kan se vad de gjort. De tränar på att våga visa vad de gjort och de lär sig vad som är tillåtet och inte tillåtet att publicera.”
”Vinsterna med att blogga i skolarbetet är så många! Eleverna får lära sig att skriva för webben. Vi jobbar med samma genrer i svenskämnet som tidigare men eleverna lär sig att göra dem webbanpassade.”
”Bloggen är ett otroligt nyttigt verktyg när man arbetar med kamratbedömning. Alla ser vad alla gör och kan inspireras, ge och få feedback.”

Webbstjärnan har öppet för registrering mellan augusti och sista februari. Den 15 mars börjar bedömningen av alla webbplatser och i maj koras årets vinnare på Webbstjärnans prisutdelning. Det börjar närma sig! Fler viktiga datum finns här.

Har du några frågor eller funderingar? Tveka inte att höra av dig till oss på 08-452 35 06 eller support@webbstjarnan.se.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.