“Det känns inte som skola när man gör detta”

Femteklassarna på Sandeplanskolan har deltagit i Webbstjärnan med sin webbplats barnpratarna.se. En blogg där man får följa elevernas dagliga arbete med det digitala lärandet i fokus.

–Vi har på vår skola jobbat mycket med surfplattor och det digitala berättande. Ur det föddes barnpratarna. Vi ville göra ett sommarprat fast för barn, förklarar Lisa Silverberg som till vardags arbetar som pedagog på skolan.

Webbig skola

Sandeplanskolan är en digital arbetsplats. Till exempel är barnpratarna.se lillasyster till klassbloggen busigabarnen.se som också varit nominerad i Webbstjärnan.

–Det beror nog på mig. Jag var visserligen helt grön när vi började jobba med webben för några år sedan. Men jag ville visa upp allt positivt som händer i skolan. Både busigabarnen och barnpratarna.se är skola på riktigt brukar jag säga, och för barnen är det viktigt, säger Lisa Silverberg och fortsätter:

–Vi lär oss mycket som kan vara intressant för andra att veta. Vi lär oss även samarbete och engagemang. Dessutom diskuterar vi mycket kring källkritik och bildhantering, vad som är okej att använda på nätet. Det är kul, det känns inte som skola när man gör detta.

Varför tycker du att andra lärare bör använda sig av webben?

–Det leder till ett stort engagemang. Barnen vågar visa upp det man gör, samtidigt som skolan blir väldigt rolig. Det är väldigt äkta.

Vad gör ni med pengarna om ni vinner?

–Det har barnen redan spånat på. De vill ut och leka, kanske gå på tivoli och fira att vi syns och att det är bra. Det blir en klapp på axeln. Vi vuxna hänger så klart också med.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.