Dokumentera skolarbetet med hjälp av en webbplats

I Webbstjärnan finns det massor med klassbloggar, vars syfte är att ge en bild av skolarbete. Klasserna 1B, 2B, 2C, 3B på Mediegymnasiet i Nacka använder en blogg som tillsammans med sin svensklärare Katarina Lycken Rüter för att dokumenterar sitt möte med svensk lyrik.

Tanken med webbplatsen svensk poesi och vi är att vara en tydlig dokumentation av den resa som eleverna gör genom svensk lyrik. Ambitionen är högt ställd:

Vårt mål är att "möta alla de uppemot 200 poeterna som finns i antologin (Svensk poesi), och på något sätt hantera de flesta av de över 650 dikterna. ”Hantera” – ja med det menar vi läsa, lyssna på, utmana, remixa, bildsätta, läsa upp, utveckla, inveckla, omstöpa, nydana…"

Personligen är jag förtjust i att ta del av resultatet, det är spännande och brett. Jag stannar vid Hercules men också vid elevernas "tumgreppspoesi". Jag blev extra förtjust i den här dikten, för det är så härligt att se hur nya verk uppstår när elever remixar tidigare författares texter.

Vi kan låtsas så

Hafvet är grönt
Nu seglar vi in i en annan timme
I varje värld är tusen världar dolda
Tårar att samla, Kyssar att förlora
Ensam skriver jag mitt fragment
Två rader lämnar jag tomma
Jag bara säger: vi kan låtsas så

August Strindberg, Paul Andersson, Gunnar Ekelöf , Hjalmar Gullberg, Erik Lindgren , Sven Alfons, Stig Dagerman

Det är bara fantasin som sätter gränser för hur du kan arbeta med en webbplats som en del av skolarbetet och det underbara är att genom webben blir det möjligt för många fler att ta del av det som skapas. Passa på att skapa en webbplats för skolarbetet och låt dina elever presentera sitt skolarbete på webben.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.