Du kan fortfarande vässa dina chanser att vinna

Den 29 februari gick anmälningstiden till Webbstjärnan ut. Totalt 2 080 lag är anmälda och av dessa uppfyller drygt hälften tävlingskraven. Tag chansen att jobba er fram mot ett guld! Under tre veckor framöver, ända fram till den 1 april då juryn inleder sitt arbete, kan ni slipa vidare på er webbplats och se till att den uppfyller tävlingskraven.

Hur jobbar du tillsammans med support-teamet just nu Kristina Alexanderson?
– Vi har fullt upp med att gå igenom alla tävlingsbidrag och säkerställa att de anmälda lagen lever upp till tävlingens grundkrav. Finns Webbstjärnans logotyp på webbplatsens förstasida? Är om-sida på plats?

Vilka tips vill du ge till de lag som vill vässa sina chanser att vinna?
– Fokusera på innehållet på er webbplats och börja med att ta en extra titt på er om-sida. Den är superviktig. Berätta vad ni har lärt er genom att arbeta med er webbplats. Har det gett en extra dimension till lärandet? Hur? Om-sidan är en av de viktigaste punkterna som juryn kommer att granska på webbplatserna.

Sitter du med i juryn?
– Jag leder juryarbetet, men jag har ingen röst. Vi har representanter med från både näringslivet och skolvärlden i juryn: Microsoft, Nobelstiftelsen, Lärarförbundet och några till.  Så för att vinna måste lagen vara på topp!

 

Viktiga datum framöver

1 april
Juryns arbete startar och gallringen påbörjas

1 – 27 april
Dags för allmänhetens röst! Alla som vill kan lägga en röst på ett bidrag som tävlar i Webbstjärnan. Bidraget med flest vinner.

16 maj
Prisutdelning på Rival i Stockholm!

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Kommentarer

 • Marc Wersäll 12 mars 2012, kl 09.18

  Behöver loggan vara på varje sida på hemsidan ?

  • Love Nyberg 12 mars 2012, kl 10.02

   Hej Marc,
   Loggan behöver bara vara på startsidan, men vi rekommenderar att man har den på alla sidor för att visa för besökarna att sidan är ett skolarbete.