av Therese Tjernström (webbstjärnan) CC (by)

Eleverna som vet vad de vill

Bland deltagarna på gårdagens föreläsning om Webbpublicering kunde vi hitta Erika Segerberg och Amanda Hanna, vars stora intresse för IT gör att de ska vara med och tävla om 20 000 kronor. Vi passade på att intervjua dem.

Erika Segerberg och Amanda Hanna går sista året på Märsta Gymnasium och driver projektarbetet "Informationstekniken". De blev tipsade om Webbstjärnan av en kamrat och kände direkt att det passade för deras projektarbete.  Engagemanget för IT är imponerande och glimten i ögat är tydlig när de berättar om deras framtida webbplats. De kommer att fördjupa sig på datorer, mobiler samt surfplattor, och resultatet kommer vi att kunna hitta på informationstekniken.se.

Hur arbetar de?

De har även en tredje medlem, Birgeet Kaur, som kommer att komplettera med fler artiklar om deras intressen. Tjejerna har kommit på en bra formel för att driva sitt projektarbete tillsammans nämligen genom att de alla gillar olika produkter inom samma kategori. Det ger en bra grund till vem som ska skriva om vad, samt leder till bra diskussioner med många olika åsikter.

Vad gör Webbstjärnan för er?

Det är lätthanterligt, man får tillgång till webbhotell, egen .se-domän och WordPress. Webbstjärnan ger även möjlighet till att kunna koda en webbplats på egen hand.

Det ska vi göra! säger Erika och Amanda.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln