av Linda Svanberg CC CC-BY

Elevers integritet på nätet: Anette Holmqvist

Vårt spår ”Elevers integritet på nätet” på konferensen Internetdagarna blev en riktig succé. Vi går igenom dagen steg för steg. Först ut är Anette Holmqvist.

Det var ett piggt gäng deltagare som måndagen den 25:e november hade tagit sig till Waterfront Congress Centre i centrala Stockholm. Efter morgonens keynotes och efter att ha hälsats välkomna av Kristina Alexanderson, chef på Internet i skolan på IIS och ansvarig för Webbstjärnan, var det dags för dagens första talare: Anette Holmqvist från Skolverket.

Holmqvist pratade om hur Skolverket arbetar med att få elever att uppnå läroplanens mål med hjälp av internet. Hon lyfte fram vikten i skolan av positiva exempel kring etik och källkritik och ställde en serie viktiga frågor: hur behandlas personuppgifter i molntjänster? Vad är okej att posta på sociala medier? Hur använder man nätet på ett säkert sätt?

Hon fortsatte med att prata om vad integritet på nätet kan innebära och lyfte Skolverkets populära resurs Kolla källan som något att använda vid arbete med källkritiks-, upphovsrätts- och säkerhetsdiskussioner i klassrummet.

Med andra ord, en kanonöppning på vårt spår!

Se hela Anette Holmqvists föreläsning i efterhand här:

Här kan du se Linda Svanbergs sketchnote i fullstorlek

(tryck på bilden för att förstora)

anette_ccby-linda-svanberg

Kommenteringen är stängd för denna artikel.

Bloggat om artikeln

  • Elevers integritet på nätet: Anette ...
    2 december 2013, kl 18.50

    [...] Vårt spår ”Elevers integritet på nätet” på konferensen Internetdagarna blev en riktig succé. Vi går igenom dagen steg för steg. Först ut är Anette Holmqvist.  [...]