Elevers integritet på nätet: Johan Andersson

Vårt spår ”Elevers integritet på nätet” på konferensen Internetdagarna blev en riktig succé. Vi går igenom dagen steg för steg. På eftermiddagen var det dags för Ignite talks. Läs om Johan Andersson här.

Ignite talks är en öppen föreläsningsform där vi bjöd in Webbstjärne-deltagare att anmäla sig för att få prata. De som talade fick fem minuter, med 20 powerpoint-bilder inställda på 15 sekunders visning per bild, på sig att tala fritt om temat internet, skolan och integritet.

Den fjärde Ignite-föreläsningen hölls av Johan Andersson som är svensklärare på gymnasiet, på Forshagaakademin som bland annat har specialinriktningar mot sportfiske och hundsport.

- Jag anser att alla - lärare, elever, och inte minst andra vuxna - måste lära sig att man är samma person på fritiden som i skolan eller på jobbet. Och vem ska lära eleverna om trafiken på nätet om inte vi i skolan, frågade sig Johan i början av sin föreläsning som handlade om hur han tillsammans med sina elever gått från motstånd till renodlad publiceringsglädje beträffande skolarbete på nätet.

Se Johans föreläsning här:

Kommenteringen är stängd för denna artikel.