av Linda Svanberg CC CC-BY

Elevers integritet på nätet: Roger och Dylan Murray

Vårt spår ”Elevers integritet på nätet” på konferensen Internetdagarna blev en riktig succé. Vi går igenom dagen steg för steg. På eftermiddagen bjöds vi på en förälders och en elevs perspektiv på integritet på nätet.

För att få in andra vinklar än de mer traditionella hade vi till vårt spår bjudit in IIS-medarbetaren Roger Murray och hans tioåriga son Dylan att prata om förälder-/elev-perspektivet på integritet på nätet.

Bakgrunden till själva sessionen var en kafferast här på IIS där det uppdagades att Dylans skola hade börjat använda Ipad i undervisningen, på villkoret att både föräldrar och elev behövde skriva under ett kontrakt som bestämde att om någonting händer Ipaden så blir de ersättningsskyldiga.

Skolan hade även uppmanat föräldrarna att skapa Google-konton till sina elever eftersom eleverna inte var tillräckligt gamla för Googles åldersgränser.

Roger och Dylan på varsin stol inför en hängiven publik resulterade i ett intressant, underhållande och framför allt tänkvärt samtal mellan en pappa och hans son om hur det privata och ens egen internetanvändning fungerar på nätet, såväl hemma som i skolan.

Se hela Rogers och Dylans samtal i efterhand här:

Här kan du se Linda Svanbergs sketchnote i fullstorlek

(tryck på bilden för att förstora)
Dylan Murray cc by Linda Svanberg for webbstjarnan

Kommenteringen är stängd för denna artikel.