En egen domän till företaget är givet

Så här års startas det en rad nya företag runt om i landets gymnasieskolor. UF (Ung Företagsamhet) heter satsningen som gör att elever får kicka igång sin entreprenöriella sida och driva ett företag från idé till färdigt företag. Vi går igenom varför du som UF-företagare ska ha en egen webbplats via Webbstjärnan till ditt företag.

”Man får ju en egen domän, vilket jag tycker är toppen och gör att företaget känns mer seriöst.”

Orden tillhör Josefin Rudälv från Umeå som förra året gjorde ett cupcake-företag inom UF (Ung Företagsamhet) och valde att starta en företagswebbplats genom Webbstjärnan.

Hennes åsikt är inte unik. När vi i Webbstjärnan i vårt arbete mött alla entusiastiska och kompetenta unga företagare på gymnasiet är de flesta rörande överens om att en egen webbplats på en .se-domän skänker seriositet och en tyngd till ens verksamhet. Att Webbstjärnan erbjuder detta kostnadsfritt, tillsammans med stöd och hjälp under arbetets gång, gör att vi blir ett toppenalternativ för dig som har startat ett UF-företag.

I en tidsålder när allt mer av konsumerandet sker på webben behöver du som företagare således finnas på webben. För att informera, visa upp produkten/produkterna, sälja, hitta nya potentiella kunder, tillhandahålla en kanal i vilken dina kunder kan nå dig och mycket mer. Även skolarbetesaspekten av företaget; loggboken och affärsplanen kan presenteras på webbplatsen – varför inte i en egen blogg på företagets sajt?

Många väljer även att starta en egen e-butik på sin webbplats, så att kunderna kan beställa produkten direkt. Använder du dig av WordPress kan vi bland annat rekommendera tillägget WooCommerce som utökar din webbplats med ett gäng nya e-butiksfunktioner.

Vad Webbstjärnan kan erbjuda är stöd och hjälp med att få igång din UF-webbplats och få den att bli den absolut bästa tänkbara både för dig som entreprenör och för dina kunder. Dessutom får du ett intyg som du kan använda i CV:et när du söker jobb i framtiden!

Inte nog med det: Webbstjärnan är precis som UF en tävling. I april börjar bedömningarna av webbplatserna i Webbstjärnans tävling. Som UF:are har du chans på pris i Webbstjärnans kategorier ”Bästa bidrag”, ”Gymnasieskola” (bästa gymnasiebidrag) och ”UF/Entreprenör” och du har chans att vinna upp till 20 000 kronor.

För inspiration, spana in några av förra årets vinnare i Webbstjärnan som gjorde UF-företag:

Kommenteringen är stängd för denna artikel.