En kort intervju med gymnasievinnarna 2017- Miljönördar

Från Häggviks gymnasium kom det ett glatt gäng till Webbstjärnans prisutdelning för att via upp sitt gymnasiesärskolearbete. Genom att skriva artiklar, manus, spela in film, fotografera och redigera har man tillsammans arbetat med miljöfrågor.

–Det är första året vi gör det här. Vi startade bloggen för att få ihop alla våra elever under ett tak och ändå jobba med olika projekt. Vi spånade lite över ett ämne som kunde passa elever som läser olika program - både samhällsämnen och estetiska ämnen, förklarar läraren Mattias Strindberg.

Vad har ni arbetat med i klassrummet?

–Vi har pratat massa om upphovsrätt bland annat. Det har varit väldigt kul att se eleverna göra framsteg och visa varandra hur man arbetar. Skulle jag ge ett råd till någon skolklass som vill jobba med webben är det framförallt att låta det ta tid. Det tog säkert 1,5 månader innan alla var igång med sina projekt. Men sedan dess har barnen inspirerat varandra. Det blev en kedjereaktion efter att vi publicerade vår första film. Lita på eleverna.

Hur känns det att vara med på prisutdelningen och kanske vinna pengar?

–Det känns jättepirrigt och jätteroligt att vara här! Vi får ha någon slags omröstning bland eleverna vad vi ska göra med prispengarna. Antingen åker vi iväg eller skänker vi pengarna till någon miljöfond.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.