En vecka kvar att färdigställa ert tävlande bidrag

Nu är det en vecka kvar innan vi påbörjar gallringen av de tävlande webbplatserna. Ni har på er till den 15 mars att slipa på det sista innan vi börjar bedömningen den 16 mars. De bidrag som blir nominerade i någon av de olika tävlingsklasserna blir inbjudna till prisutdelning på IIS kontor i Stockholm den 18 maj.

Bedömning

Om ni är osäkra på vad ni ska tänka på inför bedömningen hittar ni mer information om det här.

Nominering till lärarpriset öppen

I priskategorin lärarpris belönas lärare som tillsammans med sina elever upptäcker och använder internet för att främja lärande och samarbete, och för att öka kunskap om – och förståelse för – internet och ett eller flera skolämnen. Läs mer om priset och fyll i din nominering här.

Källkritikens dag

Den 13 mars är det Källkritikens dag som arrangeras av Viralgranskaren i samarbete med oss på Internetstiftelsen och är ett heldagsevenemang i Stockholm. På IIS digitalalektioner.se kan du läsa mer om Källkritikens dag samt använda kostnadsfria lektioner både på introduktionsnivå, som ger en grundläggande förståelse för vad digital källkritik är, samt fortsättningslektioner med praktiska övningar. Utöver dessa lektioner hittar du många fler som är tänkta att vara ett stöd i ditt arbete med att stärka elevers digitala kompetens i och med de läroplansändringar som sker under 2018.

Kommenteringen är stängd för denna artikel.