Precis före jul var jag på studiebesök på Södemalmsskolan för att få en inblick i hur arbetet med Webbstjärnan kan se ut i skolan.

Läs mer »

I dag är det julenilitteraturen som bloggar om sitt bidrag. De är nominerade i tävlingsklassen årets läs/bokblogg.

Läs mer »

Det är med glädje vi lanserar en uppdaterad version av lärarhandledningen ”Klassblogga tillsammans med dina elever”. Den passar dig som är ny och även dig som vill repetera efter att du har gått på en workshop. Ladda ner den här!

Läs mer »

Vi vill hjälpa dig att komma igång och nyttja webben som en pedagogisk plattform. Därför arrangerar vi workshops, där en Webbstjärnan-lärare handleder dig i hur du kommer igång med din sajt tillsammans med dina elever.

Läs mer »

Visst kan det bli roligt om man nischar sig. Tänk att få arbeta med ämnet svenska genom att skriva om sin största hobby. Läraren Johan Andersson har tillsammans med sina gymnasieelever bloggat på temat sportfiske.

Läs mer »

VINNARE 2014 Veronies treor tog förra året hem priset för årets klassblogg. Läs om vad de gjorde för sina vinstpengar och vad de tyckte om att gå på prisutdelningen.

Läs mer »

Läraren Karin Bergman från Stenungsund driver tillsammans med sina elever i årskurs 4 bloggen Naturdeckarna där de vill visa att NO är kul.

Läs mer »

Liljeborgsskolan i Trelleborg använder de webbpublicering som en del av skolarbetet och i den här intervjun berättar Adriana Sturesson om vad de uppnår med sitt arbete med webbplatsen Liljeborg Gamma.

Läs mer »

Om tio dagar stänger möjligheten att registrera din webbplats. Vilken sorts webbplats vill du skapa? Du skapar en profil och en anmälan här.

Läs mer »

Som du vet finns det fortfarande möjlighet att skapa en webbplats innan vi stänger registreringen den 28 februari 2015. Om du har en ny idé är det hög tid att sätta den i bruk!

Läs mer »