Är du en lärare som vill blogga tillsammans med elever? Webbstjärnan erbjuder regelbundet workshops. Den 1 november har vi ännu en workshop. Denna gång i Trångsund. Målet med workshopen är att du ska få en grundläggande introduktion i att arbeta med Wordpress som bloggverktyg.

Läs mer »

Den 1 september lanserade Webbstjärnan en ny tjänst för dig som är pedagog och som vill blogga om ditt yrke. Tjänsten heter Webbpedagog och är en bloggtjänst där du får en egen .se-domän. Det är gratis första året, men sedan behöver du betala för domännamnet*.

Läs mer »

Alla som bloggar med hjälp av surfplatta eller mobil vet att Wordpress mobila-app kan ställa till en del problem för oss. Det är ständiga uppdateringar som gör att den inte fungerar, men nu kan du få slut på app-problemen genom att välja bort den.

Läs mer »

Det är med glädje vi lanserar en uppdaterad version av lärarhandledningen ”Klassblogga tillsammans med dina elever”. Den passar dig som är ny och även dig som vill repetera efter att du har gått på en workshop. Ladda ner den här!

Läs mer »

Vi vill hjälpa dig att komma igång och nyttja webben som en pedagogisk plattform. Därför arrangerar vi workshops, där en Webbstjärnan-lärare handleder dig i hur du kommer igång med din sajt tillsammans med dina elever.

Läs mer »

Veckans fråga kommer främst från gymnasielärare som vill att eleverna ska kunna driva sina webbplatser själva. Kanske ska de redovisa sitt projektarbete, driva UF-företag eller blogga om sin praktikplats. Vi reder ut hur man går tillväga!

Läs mer »

En av framgångsfaktorerna med att använda internet som arena för sitt skolarbete är att det når fler mottagare när det publiceras offentligt i en blogg. Du behöver tänka annorlunda, både kring hur du använder bilder och vem du skriver till. Men vissa delar av skolarbetet kan du vilja hålla för en mindre publik. Därför ska vi gå igenom alternativen.

Läs mer »

Eller varför inte göra en egen tidning som Jimmy Persson (expanderad.se). I Webbstjärnan ser vi både och – tidningar som drivs av en engagerad klass och enskilda entreprenörer som Jimmy Persson.

Läs mer »

Vi har en glad kundservice (support) här på IIS, som till och med har blivit silvermedaljörer i SM i telefoni. Du har kanske varit i kontakt med dem när du mejlat info@iis.se. Till hösten kan även vi på Webbstjärnan erbjuda denna SM-vinnande support som kommer ge dig stöd och support för att skapa en webbplats tillsammans med dina elever. I augusti kommer du att möta Chris, Elin, Markus och Anton när du mejlar eller ringer oss.

Läs mer »

Till internetdagarna 2013 erbjöd vi tre pedagoger möjligheten att få blogga från internetdagarna. Även i år finns den möjligheten, och om du vill och kan får du gärna vara en av våra bloggare från ett av vårt spår den 24 november på internetdagarna 2014.

Läs mer »