Upphovsrätten är ibland otacksam när man snabbt vill låna andras bilder. Vi har blivit så vana vid att allting på internet ska gå snabbt – men upphovsrätten är fortfarande viktig och ska följas. Här får du konkreta verktyg för att veta vilka bilder du får använda.

Läs mer »

Vi är nästan halvvägs in i december och det är hög tid att julpynta sin sajt. Men hur får man det att snöa på sin sajt? Vilka vinterbilder får användas, och hur gör man det?

Läs mer »

Tänk vilken lyx att få publicera den här somriga cykelbilden utan att fråga om lov. Det kan du också göra! Först behöver du bara lära dig hur upphovsrättslicensen Creative Commons fungerar.

Läs mer »

Vill du också ha en tysk infografik om källkritik på klassrumsväggen? Tack vare ett initiativ från Lavinia Ionicas, educational technologist på Martin-Luther-Universität i Halle i Tyskland, finns den nu tillgänglig.

Läs mer »

Med önskan om god jul vill vi ge dig tre krispiga kunskapsklappar som du kan dela med dina kollegor!

Läs mer »

I supporten får jag ta del av deltagares fantastiska historier. Det är jättekul att höra om historier om hur pedagoger arbetar med webben! Hur de tänker, vilka problem och framgångar, som ett pedagogiskt arbete med webben innebär.

Läs mer »

Precis innan sommarlovet startade introducerade vi på Webbstjärnan en webbkursportal, med två webbkurser, en i källkritik och en i hur du använder Creative Commons material, i början av sommaren en i att programmera tillsammans med eleverna. Idag släpper vi ytterligare en kurs om att ha en webbplats på internet.

Läs mer »

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. I förra veckan skrev vi på Webbstjärnan ett blogginlägg om hur det egentligen ligger till med Googles bilder, och vad du ska tänka på när du vill publicera en bild på din blogg eller webbplats. Men det kan ändå ibland vara krångligt att hitta just de bilder man behöver under fria licenser.

Läs mer »

Under sommaren kommer vi att återpublicera de mest lästa blogginläggen under det föregående året. Som av en händelse återfinns nästan alla inlägg under kategorin bild, vilket kan vittna om vad som intresserar Webbstjärnans besökare på webben. Därför får sommarbloggen tema bild.

Läs mer »

Klurig kurs

4 juni, 2014 av

I samband med att vi på Webbstjärnan öppnade vår kursportal tänkte jag att det vore på sin plats att slipa till mina kunskaper om källkritik på webben. Lätt i sinnet tog jag mig an min andra kurs, men det visade sig vara svårare än jag trott.

Läs mer »