En grupp elever på Häggviks gymnasium arbetar tillsammans kring ett temaarbete som handlar om Japan. En del av arbetet är att eleverna har en webbplats, som de har utformat till en webbtidning Japanbladet.

Läs mer »

På måndag den 23 november är det dags igen för årets upplaga av internetdagarna. I år har vi ett evenemang som handlar om programmering och frågan som vi ställer oss: är om alla barn ska bli programmerare. Det är ett tema som vi berört tidigare på internetdagarna, men i år gör vi en ordentlig djupdykning.

Läs mer »

En av de frågor som vi ställer oss på Internetdagarna är om alla barn verkligen behöver lära sig programmera, eller om det räcker med att de kan använda datorer. I det samtal som kommer att föras den 23 november på Waterfront har skolan en central roll. Därför har vi valt att bjuda in talare som Mikael Tylmad, lärare på Tullinge gymnasium, som aktivt arbetar med programmering på gymnasiet.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen sv.wikiversity.org/wiki/makt_och_uppror där besökaren finner en öppen lärresurs kring temat makt och uppror.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen skolflora.se. Det är en webbencyklopedi som presenterar växter och blommor från a till z.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen nosnas-digin.se där besökaren får följa elevernas skolarbete som kretsar kring den digitala vardagen och personlig integritet på nätet.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen avgöra.se. Där delar eleverna på gymnasiesärskolan Vipan i Lund med sig av allt från läsvärda dikter till spännande zombiefilmer.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen expanderad.se. Det är en ambitiös webbtidning som kretsar kring vad som händer på Duveholmsgymnasiet i Katrineholm.

Läs mer »

Vi på Webbstjärnan har tidigare bloggat om tävlingskategorin UF/Entreprenörskap där webbplatsen du skapar i Webbstjärnan bland annat kan vara en webbshop. Vi har det perfekta tipset för dig som vill starta en sådan.

Läs mer »

En av de tävlande i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen www.smade.se där den unga företagaren Sara från Västerås säljer miljövänliga kläder med konstnärliga tryck.

Läs mer »