Söker du inspiration för att du vill skapa en klassblogg? Webbstjärnan är en fantastisk resurs för dig som söker inspiration. En sajt som du kan kolla in om du vill ha en skapa en klassblogg är dab5an.se. Det är klass fem på Athenaskolan som står bakom bloggen.

Läs mer »

Det roliga med Webbstjärnan är att det är en sådan bredd bland de deltagande webbplatserna. Därför är det väldigt roligt att skriva om olika inspirationsbidrag. Idag är det Vi kan, vi vill, vi vågar som är webbplatsen jag vill att du ska låta dig inspireras av.

Läs mer »

Klassbloggar kommer i många former och i många utseenden. Personligen är jag extra förtjust i de vars syfte är att ge en bild av vad eleverna gör till vardags i skolan. En klassblogg som gör just det är Gertrudsjuveler. Det är en klassblogg som dokumenterar och informerar om skolvardagen. Idag tycker jag att du ska inspireras av Getrudsjuveler, för att sedan skapa en klassblogg själv.

Läs mer »

Att få anamma en uppsjö av program och appar med pedagogiska vinster som att individualisera och utveckla kollegiet samtidigt som man har det skoj! Det är det bästa med att publicera skolarbete på webben enligt Pernilla Mattsson, lärare på Solbergaskolan i Visby.

Läs mer »

Läraren Karin Bergman från Stenungsund driver tillsammans med sina elever i årskurs 4 bloggen Naturdeckarna där de vill visa att NO är kul.

Läs mer »

Det är fortfarande augusti och sommarvärmen gör ett sista (?) ryck men Webbstjärnan har haft öppet i två veckor och många har redan kommit igång med sina webbplatser och bloggar. Kajsa Källsen Bernhardssons ettor bloggar om sin skolvardag på www.hammarbyskolan07.se.

Läs mer »

Är du ivrig på att komma igång med Webbstjärnan? Vi har fått frågan om det går att smygstarta redan nu!

Läs mer »

Webbstjärnan har startat en grupp på Facebook, för lärare där man kan utbyta idéer, tips, inspiration och pepp. Gå med du också!

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? Är det för att du som pedagog drivs av kärleken till ditt ämne? Eller är du med för att visa och inspirera andra lärare? Eller vilka är dina skäl?

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? Är det för att läroplanen säger att du som lärare ska använda moderna verktyg som en del av undervisningen, eller vilka är dina skäl?

Läs mer »