Vi vill hjälpa dig att komma igång och nyttja webben som en pedagogisk plattform. Därför arrangerar vi workshops, där en Webbstjärnan-lärare handleder dig i hur du kommer igång med din sajt tillsammans med dina elever.

Läs mer »

Vi på Webbstjärnan vill att alla skolans internetanvändare ska vara kunniga! Därför erbjuder vi bland annat kostnadsfria workshops för dig som vill komma igång att publicera skolarbete på webben. Anmäl dig till höstens tillfällen här.

Läs mer »

Några av er har fått ett mejl från Webbstjärnan. Det skickas ut när Isabella hjälper till med förberedelserna inför öppning av nya Webbstjärnan den 17 augusti.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen sv.wikiversity.org/wiki/makt_och_uppror där besökaren finner en öppen lärresurs kring temat makt och uppror.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Klassblogg är webbplatsen linghedf3.se där lågstadieeleverna i en byskola utanför Falun kommunicerar, testar och undersöker webben.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen artemps.se där fem entreprenörer skildrar och marknadsför sitt egna klockvarumärke AR Temps.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Grundskola 7-9 är webbplatsen slugt.se. Via sin blogg hoppas gänget från Onsala Montessoriskola kunna inspirera andra att dela med sig av sitt kreativa skapande.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Tema är webbplatsen hundsport2014.se som åskådliggör vardagen på Hundsportgymnasiet i Forshaga och levererar allt man vill veta om hundar.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Gymnasiet är webbplatsen skolflora.se. Det är en webbencyklopedi som presenterar växter och blommor från a till z.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen krow.se där två gymnasieelever som är intresserade av programmering har skapat en webbtjänst som ska underlätta för alla som söker jobb.

Läs mer »