Den 21- 22 november november genomför vi på IIS vår årliga konferens internetdagarna. En konferens för alla oss som arbetar med internet. För dig som arbetar i skolan finns det två evenemang som är riktade mot dig. Det är dels Är skolan redo för molnet? (21 november) dels evenemanget Digitaliseringens möjligheter för skolan (22 november).

Läs mer »

Förutom att en konferens är en mötesplats som erbjuder nya perspektiv och ökad kunskap så triggas min intresselampa igång när jag ser förebilder i programmet. Tänk att få lyssna på och träffa sin idol!

Läs mer »

Personligen älskar jag fortbildning. Du vet när man går från ett ställe och känner att man har fått ta mig sig något – antingen något nytt eller något som kompletterar det man redan kan. Något som ger mig verktyg för att kunna fortsätta arbeta. Det ska vi jobba hårt för att du ska känna när du har deltagit på vårt spår ”Ska alla barn bli programmerare?”.

Läs mer »

På internetdagarna 2015 kommer vi att mötas kring temat "Ska alla barn bli programmerare?". Programmet är uppdelat i tre delar, den första handlar om skolan och hur pedagoger i skolan arbetar med programmering. Huvudtalarna i den här delen av dagen är verksamma pedagoger.

Läs mer »

En av de frågor som vi ställer oss på Internetdagarna är om alla barn verkligen behöver lära sig programmera, eller om det räcker med att de kan använda datorer. I det samtal som kommer att föras den 23 november på Waterfront har skolan en central roll. Därför har vi valt att bjuda in talare som Mikael Tylmad, lärare på Tullinge gymnasium, som aktivt arbetar med programmering på gymnasiet.

Läs mer »

Temat för Webbstjärnans spår på internetdagarna 2014 är Barn och ungas digitala kompetens. Precis som i fjol har vi bjudit in webbstjärnepedagoger för att hålla Ignite talks. I år är det följande pedagoger som ingå i Webbstjärnan som kommer att hålla Ignite-talks: Jacob Möllstam, Christer Friman. Kajsa Silen, Malin Nilsson, Adam Jönsson, Andreas Nordh och Elisabeth Jagell. Bland ignite talarna finns också Sara Mörtsell (wikimedia) och Ulrika Engström (statens medieråd). Och alla kommer att ge sitt perspektiv på barn och elevers digitala kompetens.

Läs mer »

Under Internetdagarna hade vi fyra inbjudna bloggare som skrev om konferensen och innehållet på sina tre respektive bloggar. Här har vi samlat deras material i efterhand.

Läs mer »

Under vårt spår ”Elevers integritet på nätet” på Internetdagarna passade vi på att fånga upp några av deltagarna och talarna för att prata om integritet och skolans roll kring elevers integritet på nätet.

Läs mer »

Vårt spår ”Elevers integritet på nätet” på konferensen Internetdagarna blev en riktig succé. Vi går igenom dagen steg för steg. På eftermiddagen var det dags för Ignite talks. Läs om Christina Löfving här.

Läs mer »

Vårt spår ”Elevers integritet på nätet” på konferensen Internetdagarna blev en riktig succé. Vi går igenom dagen steg för steg. På eftermiddagen var det dags för Ignite talks. Läs om Andreas Skog här.

Läs mer »