Söker du inspiration för att du vill skapa en klassblogg? Webbstjärnan är en fantastisk resurs för dig som söker inspiration. En sajt som du kan kolla in om du vill ha en skapa en klassblogg är dab5an.se. Det är klass fem på Athenaskolan som står bakom bloggen.

Läs mer »

Det är så härligt att ta del av olika webbplatser och olika sätt att arbeta med webben i skolan. På webbplatsen Orangotango berättar eleverna om skolvardagen för klassen gosedjur orangotango. Hela bloggarbetet tycks ha startat med att den 13 januari skrevs ett inlägg "Kan ni hjälpa mig?" där Orangotango ber eleverna i 1a berätta om allt spännande som de gör i klassrummet så att Orangotango sedan kan berätta det för sina gosedjurskompisar.

Läs mer »

Ännu en ny skolvecka och jag sitter som vanligt och tittar igenom de webbplatser, som deltar i Webbstjärnan. Idagsläget är det över 52 000 elever som är med i Webbstjärnan och bygger webbplatser kring skolarbetet. Idag har jag stannat upp en stund extra vid webbplatsen 4elementen.se som är en klassblogg som skapats av klass 5a på Wasaskolan.

Läs mer »

I dag är det Volgsjövilhemina som bloggar om sitt bidrag. De är nominerade i tävlingsklassen årets klassblogg.

Läs mer »

Det är med glädje vi lanserar en uppdaterad version av lärarhandledningen ”Klassblogga tillsammans med dina elever”. Den passar dig som är ny och även dig som vill repetera efter att du har gått på en workshop. Ladda ner den här!

Läs mer »

Att klassblogga innebär att du delar med dig av det viktiga som klassen gör. Du kanske även postar veckobrev, skriver kommentarer eller deltar på andra sätt.

Läs mer »

Vi vill hjälpa dig att komma igång och nyttja webben som en pedagogisk plattform. Därför arrangerar vi workshops, där en Webbstjärnan-lärare handleder dig i hur du kommer igång med din sajt tillsammans med dina elever.

Läs mer »

En av bloggens viktigaste egenskaper är att den är social. En blogg är någonting man kan följa, läsa och kommentera. Den innehåller många gånger dokumentation och information om skolvardagen, antingen genom text, film, bild eller ljud.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Klassblogg är webbplatsen linghedf3.se där lågstadieeleverna i en byskola utanför Falun kommunicerar, testar och undersöker webben.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Klassblogg är webbplatsen arbetsgladje.blogg.se där läraren och eleverna i klass 5-6C på Hummelstaskolan i Enköping tillsammans lär sig arbeta med webben.

Läs mer »