Just nu pågår sprids det i många skolor historier om skräckclowner som skräms. I många fall liknar dessa historier klassiska vandringshistorier. Men dessa kan vara bra att ha som utgångspunkt i ett samtal kring källkritik på nätet. Ett bra komplement är att själv fräscha upp källkritiken genom att gå en av Webbstjärnans kurser i källkritik.

Läs mer »

Genom IIS initiativ Barnhack arrangeras programmeringstillfällen för barn. Den som brukar hålla i dessa träffar är Måns Jonasson, webbansvarig på IIS. Men eftersom Måns inte kan träffa alla som vill lära sig Scratch har Webbstjärnan tillsammans med Måns gjort webbkurser kring Scratch.

Läs mer »

Tänk vilken lyx att få publicera den här somriga cykelbilden utan att fråga om lov. Det kan du också göra! Först behöver du bara lära dig hur upphovsrättslicensen Creative Commons fungerar.

Läs mer »

I samtalet kring bild och fotografier som källor är det viktigt att förstå att bilder, precis som texter, är källor som är ett utsnitt, alltså en persons bild av verkligheten.

Läs mer »

Äntligen sommar! Du vet väl att du även på lata dagar kan gå en till webbkurs genom att göra en kurs på kursportalen.

Läs mer »

777 går redan vår populära källkritikskurs och nu kommer uppföljaren "Källkritiska övningar för elever och andra"! Nu ska vi alla bli mer källkritiska på webben. Äntligen!

Läs mer »

Med önskan om god jul vill vi ge dig tre krispiga kunskapsklappar som du kan dela med dina kollegor!

Läs mer »

Vi på Webbstjärnan får emellanåt höra historier om pedagoger som berättar att deras elever får "dumma" kommentarer på bloggen. När vi hör det så bli vi alltid ledsna och brukar tipsa om att använda vårt material "Schyssta Stjärnor".

Läs mer »

Idag lanserar vi en ny webbkurs för dig som vill komma igång med Webbstjärnan och din blogg. Den passar dig som precis har registrerat en webbplats, eller ska göra det.

Läs mer »

I dag lanserar vi en ny webbkurs - Programmera tillsammans med elever. Det är en kurs för pedagoger och alla andra som vill arbeta med programmering i Scratch tillsammans med sina elever.

Läs mer »