Idag är det bara en dag kvar för dig som vill vara med och skapa en webbplats om skolarbetet på webben tillsammans med dina elever. Sedan stänger vi anmälan för i år.

Läs mer »

Ännu en ny skolvecka och jag sitter som vanligt och tittar igenom de webbplatser, som deltar i Webbstjärnan. Idagsläget är det över 52 000 elever som är med i Webbstjärnan och bygger webbplatser kring skolarbetet. Idag har jag stannat upp en stund extra vid webbplatsen 4elementen.se som är en klassblogg som skapats av klass 5a på Wasaskolan.

Läs mer »

Nu har vårterminen dragit igång igen, och det är många som står i startgroparna för att göra en webbplats inom ramen för skolarbetet och delta i Webbstjärnan. Är du sugen? Du är hjärtligt välkommen, du och dina elever kan skapa webbplatser ända fram till 28 februari 2017 då vi stänger för nyregistreringar till årets tävling.

Läs mer »

Innan vi går på julledighet här på Webbstjärnan vill jag passa på att tipsa om en fantastisk blogg Aktivera mera i salem, som är en fantastiskt fin julkalender som troligen räcker hela julen för mig och kanske även för dig som ännu inte hunnit öppna alla luckor inför julen. För oss som inte bor i Salem är webbplatsen en fantastisk förebild för hur man kan arbeta med webben som en del av undervisningen.

Läs mer »

I juletid finns det alltid en önskan om att pynta bloggen med julsnö. Det bästa är att i Webbstjärnan är det väldigt enkelt att få till genom Jetpack, som är ett tillägg.

Läs mer »

Nu i adventstider handlar mycket om att ladda upp för julen, men det är också en ytterlig tid för att delta och organisera ett event inom ramen för Hour of code. Hour of code är en timmes introduktion för elever för att de ska förstå hur datorer och programmering fungerar.

Läs mer »

Den 21- 22 november november genomför vi på IIS vår årliga konferens internetdagarna. En konferens för alla oss som arbetar med internet. För dig som arbetar i skolan finns det två evenemang som är riktade mot dig. Det är dels Är skolan redo för molnet? (21 november) dels evenemanget Digitaliseringens möjligheter för skolan (22 november).

Läs mer »

I Webbstjärnan finns det massor med klassbloggar, vars syfte är att ge en bild av skolarbete. Klasserna 1B, 2B, 2C, 3B på Mediegymnasiet i Nacka använder en blogg som tillsammans med sin svensklärare Katarina Lycken Rüter för att dokumenterar sitt möte med svensk lyrik.

Läs mer »

Just nu pågår sprids det i många skolor historier om skräckclowner som skräms. I många fall liknar dessa historier klassiska vandringshistorier. Men dessa kan vara bra att ha som utgångspunkt i ett samtal kring källkritik på nätet. Ett bra komplement är att själv fräscha upp källkritiken genom att gå en av Webbstjärnans kurser i källkritik.

Läs mer »

Den 1 september lanserade Webbstjärnan en ny tjänst för dig som är pedagog och som vill blogga om ditt yrke. Tjänsten heter Webbpedagog och är en bloggtjänst där du får en egen .se-domän. Det är gratis första året, men sedan behöver du betala för domännamnet*.

Läs mer »