Vi ser många bilder som publiceras hos deltagare i Webbstjärnan. Bland annat i de estetiska ämnena såsom slöjd och bild. Kanske vill du göra en webbplats som www.slojdstafetten.se

Läs mer »

Genom IIS initiativ Barnhack arrangeras programmeringstillfällen för barn. Den som brukar hålla i dessa träffar är Måns Jonasson, webbansvarig på IIS. Men eftersom Måns inte kan träffa alla som vill lära sig Scratch har Webbstjärnan tillsammans med Måns gjort webbkurser kring Scratch.

Läs mer »

I samtalet kring bild och fotografier som källor är det viktigt att förstå att bilder, precis som texter, är källor som är ett utsnitt, alltså en persons bild av verkligheten.

Läs mer »

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. I förra veckan skrev vi på Webbstjärnan ett blogginlägg om hur det egentligen ligger till med Googles bilder, och vad du ska tänka på när du vill publicera en bild på din blogg eller webbplats. Men det kan ändå ibland vara krångligt att hitta just de bilder man behöver under fria licenser.

Läs mer »

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. Vår nya infografik "Jag hittade en bild, som jag vill använda på min blogg" är en guide i hur du ska förhålla dig till bilder på nätet. Perfekt att sätta upp i klassrummet!

Läs mer »

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. Hur är det egentligen med upphovsrätten på bokomslag? Får man publicera ett bokomslag hur man vill på sin blogg? Webbstjärnan har undersökt saken och svaren är många.

Läs mer »

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. Inför lucia och fotograferandet av alla julavslutningar har vi tagit fram en infografik med tips om vad du kan tänka på innan du publicerar din bild.

Läs mer »

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. Vår nya infografik "Första hjälpen för källkritik på internet" är en guide i hur du har ett källkritiskt förhållningssätt på nätet. Perfekt att sätta upp i klassrummet!

Läs mer »

Detta inlägg har återpublicerats som en del av Webbstjärnans sommarbloggserie med tema bild. Bildbyrån Getty Images har släppt 35 miljoner bilder fria för användning till bloggare. Så här använder du dessa.

Läs mer »

Under sommaren kommer vi att återpublicera de mest lästa blogginläggen under det föregående året. Som av en händelse återfinns nästan alla inlägg under kategorin bild, vilket kan vittna om vad som intresserar Webbstjärnans besökare på webben. Därför får sommarbloggen tema bild.

Läs mer »