En av de nominerade i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen krow.se där två gymnasieelever som är intresserade av programmering har skapat en webbtjänst som ska underlätta för alla som söker jobb.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen ardetoppet.se. Där har två gymnasiekillar samlat öppettider till alla butiker, myndigheter och restauranger i Sverige.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Teknik är spacenewbie.se där besökaren tas med på en spännande rymdresa och får lära sig mer om planeter, solen, asteroidbältet och stjärnor.

Läs mer »

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är www.testbase.se där fyra elever från Hässleholms Tekniska Skola håller på att skapa en uppgiftsgenerator som på sikt ska bidra till att digitalisera skolan.

Läs mer »

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen www.timekarlstad.se där två elever som går TIME-programmet i Karlstad berättar om sin utbildning.

Läs mer »

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen www.dagensvaxjo.se där fem unga företagare från Smålandsgymnasiet har samlat Växjös luncherbjudanden.

Läs mer »

Nu närmar sig nomineringen och prisutdelningen med stormsteg och vi kan här och nu presentera de 100 bästa lagen i Webbstjärnan 2014. De här lagen speglar Webbstjärnan 2014 på ett utomordentligt vis och är också en representativ bild av hur kanonbra skolarbete på webben kan se ut. Grattis till er alla!

Läs mer »

Det börjar dra ihop sig i Webbstjärnan 2014. Den första april börjar bedömningarna av webbplatserna och vi tänkte därför presentera vad som kan göra en webbplats till en vinnare i de olika tävlingsklasserna. Sist ut: specialpriserna. Läs alla inlägg i bloggserien här.

Läs mer »

I den här bloggserien så går vi igenom vilka som deltar i Webbstjärnan och visar på varför och hur, med hjälp av goda exempel, man ska arbeta med Internet i skolan med hjälp av Webbstjärnan.

Läs mer »

En av de tävlande i tävlingsklassen Teknik är webbplatsen www.gatukonstkartan.se, som är en sajt där användare kan mata in gatukonst till en interaktiv karta, skapad av Valter Wierzba från Thoren Innovation School i Göteborg.

Läs mer »