Att driva ett företag är roligt, utmanande, spännande och inte minst tidskrävande. Jag förundras ofta över hur mycket tid det går åt till att administrera ett företag. Därför har Webbstjärnan hjälpt till så långt vi kan, genom att erbjuda mallen Ung företagsamhet, webbshop (se demo).

Läs mer »

Veckans fråga kommer främst från gymnasielärare som vill att eleverna ska kunna driva sina webbplatser själva. Kanske ska de redovisa sitt projektarbete, driva UF-företag eller blogga om sin praktikplats. Vi reder ut hur man går tillväga!

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen artemps.se där fem entreprenörer skildrar och marknadsför sitt egna klockvarumärke AR Temps.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen podifort.se där fem elever från Polhemsgymnasiet i Göteborg marknadsför sin egenutvecklade fotvårdsprodukt.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen ufsidan.se. Det är en plattform där grundarna har samlat och säljer andra UF-företags produkter.

Läs mer »

En av de nominerade i tävlingsklassen Entreprenörskap är webbplatsen unikfika.se som drivs av tre blivande konditorer från Grillska gymnasiet Sundbyberg. På sajten kan man enkelt beställa fredagsfika till kontoret.

Läs mer »

Varje vecka presenterar vi de lag som uppfyller de grundläggande villkoren genom att publicera en logga och en Om-sida. Se till att uppnå villkoren för att få diplom eller intyg för ert skolarbete på webben.

Läs mer »

Varje vecka visar vi de lag som uppfyller de grundläggande villkoren genom att publicera en logga och en Om-sida.

Läs mer »

I samband med att vi gick igenom alla bidrag i Webbstjärnan i januari hamnade jag bland annat på sajten Ung företagsamhet, en sajt som är en skolövergripande blogg för Ung Företagsamhet. Liksom med alla de sajter som var igång valde jag att kontakta sajtens ansvariga lärare Elisabeth Jönsson, gymnasielärare på Kungsmadsskolan i Växjö, för att berömma elevernas arbete. Elisabeth svarade glatt och det ledde till att jag intervjuade henne.

Läs mer »

Som du vet finns det fortfarande möjlighet att skapa en webbplats innan vi stänger registreringen den 28 februari 2015. Om du har en ny idé är det hög tid att sätta den i bruk!

Läs mer »