Pong

Igår hade vi årets största fest här på Webbstjärnan. Det bjöds på Pommac, godisregn och volleybollmatch när det återigen var dags för uppsluppen prisutdelning i IIS skoltävling Webbstjärnan. Den här gången i Internetstiftelsen i Sveriges nya lokaler. Det var prisutdelning för att kora 2017 års Webbstjärnor.

Läs mer »

Webbstjärnans stora vinnare det här året var Wikiljudia som tog hem flera priser för sin tjänst som erbjuder inlästa artiklar från Wikipedia. Ett crowdsourcat entreprenörskap som samtidigt är förenligt med skolans värdegrund, påpekade juryn i sin motivering.

Läs mer »

Beseen.io är en av vinnarna i Webbstjärnan 2016 och igår vann ett brons i Webbstjärnan genom sin webbplats för deras webbutvecklingsbyrå.

Läs mer »

Tack för en fantastisk prisutdelningen och STORT grattis till er alla! Här presenteras alla kategorier och du kan titta tillbaka på prisutdelningen i vår spellista. Spana också in hashtagen #wspris16 på Instagram, Facebook och Twitter för att ta del av prisutdelningen i sociala medier. Se alla bilder på vår Flickr.

Läs mer »

I år var det som vanligt många som röstade i allmänhetens röst, och sammanlagt kom det in fler än 3000 röster. Den webbplats som vann fick över 256 röster, tvåan fick 209 röster och den webbplats kom på tredje plats fick 130 röster.

Läs mer »

Prisutdelningen pris för pris finns nu tillgänglig på Youtube, så att du kan se pris, för pris och få reda på vilka som egentligen vann samt med vilken motivering.

Läs mer »

Det går fortfarande att anmäla lag till Webbstjärnan 2014. Kan man nå framgång om man anmäler sig sent? Och hur gör man? Webbstjärnan har pratat med Cecilia Johansson vars lag superstarmedia.se vann guld i Webbstjärnan 2010, trots att de då bara hade hunnit jobba med sajten i några månader.

Läs mer »

Prisutdelningen för Webbstjärnan 2013 är precis avslutad och här presenteras listan på de vinnande lagen tillsammans med deras motiveringar.

Läs mer »

I bloggserien ”Webbstjärnor från 2012 berättar” kommer du att få möta nominerade och vinnare i förra årets omgång av Webbstjärnan. Först ut är inga mindre än Ekilla9D1.se, som vann hela två priser (Bästa bidrag och Grundskola 6-9) i Webbstjärnan 2012.

Läs mer »

Webbstjärnan är en skoltävling som erbjuder verktygen (webbplats, domän, utbildning och support) för att du ska kunna arbeta med skolarbete på webben. En populär fråga just nu är: vem vinner Webbstjärnan?

Läs mer »