Nästa vecka är det dags för jullov. Därför vill vi passa på att önska er en god jul och ett gott nytt år! Vi vill också passa på att ge alla Webbstjärnor tre kunskapsklappar.

Läs mer »

Idag lanserar vi webbkursen Blogga i ditt yrke som pedagog eller lärare. Det gör att du som vill skapa din pedagogblogg har stöd dygnet runt på webben.

Läs mer »

Varje dag exponeras du för mängder av information, när du använder sociala medier eller sökmotorer, därför är det viktigt att kunna vara en kritisk användare av informationen du möter. Idag lanserar vi en ny kurs om hur du blir en mer medveten användare av Wikipedia, samt hur du kan bidra.

Läs mer »

Genom IIS initiativ Barnhack arrangeras programmeringstillfällen för barn. Den som brukar hålla i dessa träffar är Måns Jonasson, webbansvarig på IIS. Men eftersom Måns inte kan träffa alla som vill lära sig Scratch har Webbstjärnan tillsammans med Måns gjort webbkurser kring Scratch.

Läs mer »

Tänk vilken lyx att få publicera den här somriga cykelbilden utan att fråga om lov. Det kan du också göra! Först behöver du bara lära dig hur upphovsrättslicensen Creative Commons fungerar.

Läs mer »

I samtalet kring bild och fotografier som källor är det viktigt att förstå att bilder, precis som texter, är källor som är ett utsnitt, alltså en persons bild av verkligheten.

Läs mer »

Äntligen sommar! Du vet väl att du även på lata dagar kan gå en till webbkurs genom att göra en kurs på kursportalen.

Läs mer »

777 går redan vår populära källkritikskurs och nu kommer uppföljaren "Källkritiska övningar för elever och andra"! Nu ska vi alla bli mer källkritiska på webben. Äntligen!

Läs mer »

Med önskan om god jul vill vi ge dig tre krispiga kunskapsklappar som du kan dela med dina kollegor!

Läs mer »

Läroboksförfattaren Filippa Mannerheim har i samarbete med Webbstjärnan tagit fram lärarhandledningen "Litteraturblogga med eleverna". Vi är glada att nu kunna presentera en ny version av lärarhandledningen på vår kursportal!

Läs mer »