Vi på webbstjärnan har tagit fram flera webbkurser som är gjorda för dig som vill arbeta med en blogg eller en webbplats i skolan tillsammans med elever. Alla våra webbkurser är gratis och tillgängliga via nätet.

Läs mer »

Alla Webbstjärnor använder bilder på sina webbplatser. Därför handlar veckans fråga om vilka bilder du kan använda på din webbplats. När det kommer till bilder så behöver man förhålla sig till en lag som heter Upphovsrättslagen som handlar om de rättigheter som en upphovsman (fotograf, författare, musiker etc.) har.

Läs mer »

Kanske har du helt kopplat ned och ur och vill inte tänka en tanke på internet och webbpublicering. Eller så kliar det i skaparfingrarna och du sitter med huvudet fullt av tankar och idéer inför hösten. Kanske lite av båda. Sommaren bör innehålla tid för ledighet, det är oftast då inspirationen börjar bubbla. För den flitige och utvilade finns vi på Webbstjärnan tillgängliga.

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? Är det för att du som pedagog drivs av kärleken till ditt ämne? Eller är du med för att visa och inspirera andra lärare? Eller vilka är dina skäl?

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? Är det för att dokumentera elevernas arbete, eller är det för att de ska kunna lära ut och visa upp sina kunskaper?

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? Är det för att läroplanen säger att du som lärare ska använda moderna verktyg som en del av undervisningen, eller vilka är dina skäl?

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan?Är det för att rektorn har sagt att det är bra att blogga för eleverna eller är det av andra skäl?

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? Är det för att variera arbetssättet, eller för att motivera dina elever?

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? Är det för att du älskar internet, eller för att vi är bäst?

Läs mer »

Varför är du med i Webbstjärnan? För att arbeta med skolans värdegrund, eller för att dina elever ska visa hur man bloggar schysst?

Läs mer »