På tio år har nära 400 000 elever deltagit i Webbstjärnan och tillsammans skapat mer än 20 000 webbplatser. Efter ett decennium är det dags att gå vidare och vi startar nu arbetet med att skapa en ny tävling som är ännu bättre anpassad till de utmaningar våra skolor och lärare står inför i dag.

Läs mer »

Sist ut att berätta om sitt nominerade bidrag här på bloggen är laget Från då till nu! som går i trean på Höjaskolan i Malmö. De har skapat temabloggen fråndåtillnu.se där de dokumenterar sitt arbete med människans tidiga historia.

Läs mer »

Nu är det inte många dagar kvar till den tionde prisutdelningen av Webbstjärnan! Idag delar nominerade Superkodarna med sig av sina erfarenheter av arbetet med Webbstjärnan. Laget, som består av klass 3D på Lillekärrskolan utanför Göteborg, har skapat sajten superkodarna.se för att de älskar att programmera och koda i skolan. Genom sin blogg vill de inspirera, hjälpa och ge tips till andra om programmering.

Läs mer »

Idag berättar Livetiskolan om sin skolblogg som handlar om "hur man ska överleva i skolan, hur man är källkritisk i skolan och lite om olika skolämnen". Bakom bloggen står en klass i årskurs 8 på Hagalidskolan i en by i södra Sverige och deras lärare.

Läs mer »

Prisutdelningen kommer allt närmare, nästa vecka är det dags! Idag bloggar Södrabladet om sin skoltidning som innehåller aktuella nyheter och reportage, personporträtt, serier, recept, insändare och mycket annat. Redaktionen består av elever i årskurs 7-9 på Södra Ängby skola och arbetet med tidningen görs inom ramen för elevens val.

Läs mer »

slöjd-ikt.se kan du läsa om och inspireras av det skapande som pågår i slöjdsalen hos årskurs 2-6 på Stocksätterskolan i Hallsberg. Idag berättar de mer om sig själva och sitt nominerade bidrag här på bloggen.

Läs mer »

Är du nyfiken på att veta hur ett elevråd arbetar? Surfa in på elevrådet.se så kan du läsa om hur elevrådet på Stocksätterskolan i Hallsberg gör. Det består av representanter från klass 1-6 och på deras blogg delar de bland mycket annat med sig av stadgar, mötesprotokoll, videos och bilder.

Läs mer »

Idag har turen kommit till Höjdens förskoleklass rosa på Steningehöjdens skola att berätta om sin klassblogg. Tanken med bloggen är att den ska synliggöra deras arbete i skolan, klassrummet och skolans närmiljö för elever, lärare och föräldrar.

Läs mer »

Kroppsmagasinet UF vill genom sin webbplats förbättra unga tjejers kroppsuppfattning genom att bland annat ta upp ideal, ätstörningar och kroppshets. De håller även föreläsningar för mellan- och högstadieelever om sina egna erfarenheter, kroppsångest, samhällskrav och allt däremellan. Idag berättar de lite mer om sig själva och sitt nominerade bidrag här på bloggen.

Läs mer »

Idag berättar laget Soapurify om sig själva och sitt nominerade bidrag i tävlingen. Webbplatsen handlar om deras resa för att skapa en hållbar och miljövänlig tvål som inte kräver vatten vid användning. Med tvålen vill de hjälpa till att förbättra levnadsförhållandena för de miljontals människor runt om i världen som lider brist på vatten.

Läs mer »