Idag berättar Livetiskolan om sin skolblogg som handlar om "hur man ska överleva i skolan, hur man är källkritisk i skolan och lite om olika skolämnen". Bakom bloggen står en klass i årskurs 8 på Hagalidskolan i en by i södra Sverige och deras lärare.

Läs mer »

Prisutdelningen kommer allt närmare, nästa vecka är det dags! Idag bloggar Södrabladet om sin skoltidning som innehåller aktuella nyheter och reportage, personporträtt, serier, recept, insändare och mycket annat. Redaktionen består av elever i årskurs 7-9 på Södra Ängby skola och arbetet med tidningen görs inom ramen för elevens val.

Läs mer »

Är du nyfiken på att veta hur ett elevråd arbetar? Surfa in på elevrådet.se så kan du läsa om hur elevrådet på Stocksätterskolan i Hallsberg gör. Det består av representanter från klass 1-6 och på deras blogg delar de bland mycket annat med sig av stadgar, mötesprotokoll, videos och bilder.

Läs mer »

Idag berättar klass Triton från Nova Montessoriskola i Kungsbacka om sitt nominerade bidrag i Webbstjärnan - tritonbloggen.se. Tanken med bloggen är att den ska fungera som ett tittskåp in i klassrummet för föräldrar och andra intresserade.

Läs mer »

Idag har turen kommit till Höjdens förskoleklass rosa på Steningehöjdens skola att berätta om sin klassblogg. Tanken med bloggen är att den ska synliggöra deras arbete i skolan, klassrummet och skolans närmiljö för elever, lärare och föräldrar.

Läs mer »

Kroppsmagasinet UF vill genom sin webbplats förbättra unga tjejers kroppsuppfattning genom att bland annat ta upp ideal, ätstörningar och kroppshets. De håller även föreläsningar för mellan- och högstadieelever om sina egna erfarenheter, kroppsångest, samhällskrav och allt däremellan. Idag berättar de lite mer om sig själva och sitt nominerade bidrag här på bloggen.

Läs mer »

Idag berättar laget Soapurify om sig själva och sitt nominerade bidrag i tävlingen. Webbplatsen handlar om deras resa för att skapa en hållbar och miljövänlig tvål som inte kräver vatten vid användning. Med tvålen vill de hjälpa till att förbättra levnadsförhållandena för de miljontals människor runt om i världen som lider brist på vatten.

Läs mer »

Nedräkningen till Webbstjärnans prisutdelning fortsätter och idag har turen kommit till rotundaskolan09a.se som berättar om sin upptäcktsresa på väg mot nya mål. Trevlig Valborg!

Läs mer »

Idag berättar GymnaFysik om sig själva och sitt bidrag. De har skapat en webbplats för att visa hur man kan koppla ihop idrott med IT, samtidigt som de arbetar ämnesövergripande med fysik och matematik.

Läs mer »

Näst på tur att berätta om sitt bidrag i Webbstjärnan 2018 är Blandtomtarochtrollpåinternet som skapat en webbtidning med artiklar och reportage om fake news, faktaresistens, trollfabriker, propaganda och konspirationsteorier.

Läs mer »