Läs mer »

En viktig del i registreringen till Webbstjärnan är din e-postadress, den är en förutsättning för kommunikation och därför är det viktigt att den är korrekt och att du har koll på den. Men vad händer om du byter mejladress? Och vad händer efter ett år om du vill fortsätta med webbsidan i egen regi? Vad gör du om du inte minns lösenordet till din domän?

Läs mer »

Efter ett avslutat tävlingsår med Webbstjärnan, och nu när sommaren närmar sig, är det många som undrar vad som händer med deras webbsidor och bloggar. Hur länge finns de kvar?

Läs mer »

En av de saker man som jurymedlem i Webbstjärnan 2014 behöver göra är att reflektera kring webbplatsers innehåll på ett annat sätt än vad man vanligtvis gör. Det vet Linnea Ilbring, som är en av årets jurymedlemmar.

Läs mer »

Vinnarna i Webbstjärnan utses av vår jury, bestående av flera framstående och kunniga personer. Den ändrar sammansättning från år till år, men det viktigaste är att de som sitter i juryn har spetskompetens kring internet och skolarbete

Läs mer »

”Gallringen är en svår men samtidigt rolig process”. Vi har pratat med Malli kring hur man egentligen gallrar bland bidrag i Webbstjärnan.

Läs mer »

Idag kan vi glatt presentera årets 2231 diplomklara lag, vilket betyder att ni är 50 061 elever som får ett diplom. Stort grattis till att ni har klarat gallring 1!

Läs mer »

Sista dagen idag!

31 mars, 2014 av

Idag är det sista dagen i årets omgång av Webbstjärnan att uppfylla de grundläggande kraven på logga och Om-sida (och även få upp en komplett Om-sida för att klara gallring nummer två). Dessutom är det sista dagen att nominera till Webbstjärnans lärarpris.

Läs mer »

Tisdagen den 1:a april inleds gallringarna i årets omgång av Webbstjärnan. Har du uppfyllt de grundläggande kraven på logga och Om-sida? Har du en komplett Om-sida och klarar gallring nummer två? Vi går igenom gallringsprocessen.

Läs mer »

Det börjar dra ihop sig i Webbstjärnan 2014. Den första april börjar bedömningarna av webbplatserna och vi tänkte därför presentera vad som kan göra en webbplats till en vinnare i de olika tävlingsklasserna. Sist ut: specialpriserna. Läs alla inlägg i bloggserien här.

Läs mer »